Castells
Ara Castells 06/06/2022

El 2d8f de la Vella marca el sostre de la segona Pasqua

Destaquen les estrenes del pd6 carregat dels Minyons i del 4d8 i 2d7 de Barcelona

3 min
2d8f de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Tarragona.

La festivitat de la segona Pasqua ha portat diverses colles a prendre’s un cap de setmana de descans. Tot i això, sobresurt una nova tripleta de vuit de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els primers 2 de 7 i 4 de 8 de la temporada dels Castellers de Barcelona.

La Vella ha completat aquest diumenge l’actuació més destacada del cap de setmana sumant el seu tercer 2 de 8 amb folre de l’any, a la diada del local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Tant el dos folrat com el tres i el quatre de vuit s’han completat amb una molt bona execució. Els rosats segueixen mantenint un bon ritme amb la mirada posada en la diada de Sant Joan.

Per la seva banda, la Jove de Tarragona ha completat un nou 4 de 8 que, tot i no patir-lo tant al límit com fa dues setmanes a Gràcia, ha tornat a presentar batalla des de bon inici. Hi ha afegit el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, uns castells que també han descarregat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els amfitrions, però, no han pogut repetir el 2 de 7 de la setmana passada, que han hagut de desmuntar després que una batzegada al pom de dalt fes dubtar la canalla. Finalment, els Bordegassos de Vilanova han tingut en els bàsics de set els seus millors castells.

La Jove de Tarragona ha completat un nou 4 de 8

Capgrossos i Castellers de Barcelona bufen les espelmes amb castells de vuit

El primer cap de setmana de juny també estava marcat pels aniversaris dels Capgrossos de Mataró, els Castellers de Barcelona i els Nens del Vendrell. En les dues primeres, s’hi han vist castells de vuit i hi ha ressaltat l’estrena del 4 de 8 i del 2 de 7 dels barcelonins. En tots dos casos, els de la camisa vermella no els completaven des d’abans de l’aturada per la pandèmia. També hi ha fet el 5 de 7. A la plaça de Sant Jaume els Minyons de Terrassa han sumat la clàssica de vuit –2 de 7, 4 de 8 i 3 de 8 – però no ho han pogut arrodonir del tot amb el pilar de sis. L’espadat ha començat a brandar després de coronar-se i ha acabat cedint. Per la seva banda, els Castellers de Sabadell han descarregat un nou 4 de 8, a més d’acompanyar-lo del 5 de 7 i el 7 de 7.

A Mataró, els Capgrossos han descarregat el seu segon 4 de 8 de l’any com a principal castell, en una actuació en què també han fet el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla. Una baixa en la canalla, però, els ha fet aparcar l’estrena del 2 de 7. A plaça també hi han sigut els Marrecs de Salt, que han seguit sumant castells de la gamma alta de set.

Finalment, en l’aniversari dels Nens del Vendrell la colla local ha estrenat el 5 de 7 aquesta temporada, a més de fer-hi el 3 de 7 i el 4 de 7 amb agulla. Els Xiquets de Tarragona han aparcat el 3 de 8 i el 2 de 7 per algunes baixes i han completat una actuació amb castells de set, així com els Xiquets de Reus.

La Joves de Valls se sent còmoda amb els bàsics de vuit

En les darreres actuacions, la Colla Joves Xiquets de Valls han tingut un gran rodatge amb el 3 i el 4 de 8, castells que aquest cap de setmana han portat tant a Vila-seca com a la Selva del Camp. Dissabte vinent, a més, actuen a casa a la fiada del Pati, on podrien intentar fer un pas més en la temporada.

A Vila-seca, els Xiquets del Serrallo van descarregar els seus primers castells de set de l’any - així han fet diumenge els Castellers de Mollet - mentre la Jove de Tarragona va completar castells de la gamma alta de set i els Xiquets de Vila-seca la primera actuació del curs amb tres castells de sis.

stats