Microsites 28/11/2019

Els premis Ara Castells reviuran un dels moments més importants de la història de les torres humanes

L’acte reunirà els líders de la Colla Vella i de la Joves per analitzar la clau dels seus èxits

Efren Garcia
2 min
Els premis Ara Castells reviuran un dels moments més importants de la història de les torres humanes

BarcelonaEls premis Ara Castells arriben enguany a la seva cinquena edició. L’antiga fàbrica d’Estrella Damm acollirà el dimarts 3 de desembre una gala destinada a reconèixer la feina d’un centenar de colles castelleres que setmana rere setmana alcen les seves millors construccions.

Reserva la teva entrada per a la gala aquí

L’entrega de guardons comptarà aquest any amb dos convidats especials, Albert Martínez, cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i Francesc Xavier Ramon, líder de la Colla Joves. L’any 2019 passarà a la història de les torres humanes per l’assoliment per partida doble d’un castell, el tres de nou sense folre, del qual no es tenia la certesa que s'hagués arribat a coronar en els més de 200 anys d’història d’aquesta tradició. L’Ara ha volgut reunir lluny de la plaça del Blat els dos responsables tècnics que van fer possible aquesta fita per rememorar aquell moment i entendre les claus dels seus èxits.

Si bé aquest acte serà una oportunitat per aplegar en un mateix espai la millor colla de la temporada segons el rànquing Estrella, la colla més popular a les xarxes socials, la que creix més, i la més segura, també es premiarà el fet més innovador, i els fotògrafs del diari Ara seran els encarregats de decidir el premi a la millor fotografia de la temporada.

La cerimònia, que tindrà lloc a partir de les set de la tarda, repassarà l’actualitat castellera des d’un prisma diferent. A través de la mirada de diverses personalitats i professionals que porten molt lluny la pràctica d'enfilar-se uns a sobre d’uns altres, descobrirem la cara més social d’aquesta tradició.

Un any més, el premi a la colla més popular es disputarà a través de les xarxes socials. Des d’ara mateix i fins al dia 29 de novembre, castellers i aficionats podran triar la seva formació preferida citant-la a Twitter amb l’etiqueta #premisARAcastells. Dissabte 30 de novembre i diumenge 1 de desembre la tria quedarà acotada a les tres formacions més destacades entre tots els vots rebuts. El guanyador es coneixerà dilluns, a quaranta vuit hores de l’entrega de premis.

stats