Microsites 04/07/2017

Barberà del Vallès esdevé nova plaça de gamma extra

Els Castellers de Vilafranca hi descarreguen el dos de nou amb folre i manilles mentre la colla local completa el primer castell de nou de l'any

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca coronen Barberà del Vallès plaça de gamma extra

BarcelonaLa diada de la festa major de Barberà del Vallès va completar un cap de setmana d'alta intensitat. Els Castellers de Vilafranca van exhibir-hi el segon dos de nou emmanillat de l'any però ni la colla amfitriona, els Castellers de Sabadell, ni els Xics de Granollers van quedar-se enrere. Els ‘saballuts’ van encetar la seva temporada de nou pisos gràcies al tres de nou amb folre i els Xics van coronar per segon cop en la seva història el set de vuit.

Després que els Minyons de Terrassa segellessin la millor actuació de la temporada a la Rambla del Raval, els Castellers de Vilafranca no van voler ser menys i van complir amb les expectatives, portant un castell de gamma extra fins a Barberà del Vallès per primer cop. Els verds van apostar per la tripleta de castells de nou, apuntant-se el quatre i el tres folrats a primera i tercera ronda i plantant cara al dos emmanillat per segon cop aquesta temporada. La seva actuació, finalitzada amb un pilar de sis, va col·locar la localitat del Vallès al mapa de les places on s'hi ha bastit els castells de més nivell.

Els Castellers de Sabadell van ser els responsables d'actuar com amfitrions. Havent assolit la gamma alta de vuit en el tram inicial de curs, volien arribar a la seva festa major amb el nivell de nou pisos assolit. Amb uns assajos molt prometedors al sarró, els ‘saballuts’ van atrevir-se d'entrada amb el primer tres de nou amb folre de la temporada i el van saber dur a bon port. Van sumar-hi les seves millors estructures, el dos de vuit amb folre i un set de vuit marca de la casa, per segellar la seva millor actuació de la temporada.

Amb objectius tant ambiciosos com els dels Castellers de Vilafranca i els de Sabadell, els Xics de Granollers també van apostar per una primera ronda de gran nivell. Els de la camisa grana van iniciar la seva actuació amb el set de vuit. Si bé només el van poder coronar, el de diumenge esdevenia tot just el segon del seu historial i pels de Granollers tenia gust de gamma extra. La caiguda va fer que apostessin a segona ronda pel cinc de set i que recuperessin els vuit pisos a la tercera, completant el quatre de vuit.

Castellers de Sabadell: 2 P4, 3d9f, 2d8f, 7d8, V5

Castellers de Vilafranca: P5, 4d9f, 2d9fm, 3d9f, P6, 5 P4

Xics de Granollers: 2 P4, 7d8 c, 5d7, 4d8, V5

stats