Ara Castells 15/09/2018

Els Bordegassos reivindiquen el color groc de la seva camisa

Un vídeo posa en valor la història i el caràcter de la colla del Garraf

Efren Garcia
1 min
Els Bordegassos reivindiquen el color groc de la seva camisa en un vídeo motivador

BarcelonaEls últims dies la colla castellera dels Bordegassos de Vilanova s'ha trobat enmig de la polèmica del color groc després de fer-se públic que havia estat vetada per una productora amb la qual havien pactat el rodatge d'un espot publicitari per a l'Hospital de Sant Joan de Déu, a causa, precisament, del color de les seves camises. L'agrupació, que ha rebut el suport de nombroses colles i personalitats, ha publicat ara un vídeo reivindicant aquesta peça de vestir com a signe identitari dels seus 46 anys d'història.

El clip ha estat penjat als diversos perfils oficials de la colla a les xarxes socials i explica que, si bé la tria del color groc el 1972 va ser del tot anecdòtica, ja que va ser la tela més barata que van trobar en aquell moment, amb els anys han fet d'aquest color la seva identitat, la seva bandera i la seva manera de fer.

“Som la colla que en blanc i negre ja anava de groc”, expliquen, i que, vestint aquest color han abanderat el progrés, la sensibilitat social i l'amistat, a banda de donar exemple com a entitat integradora. Els Bordegassos apel·len als sentiments que els trasllada la seva camisa, que consideren que “és la màxima expressió de compromís” entre castellers.

El vídeo acaba amb un missatge contundent: “Som cada cop més i mai, mai, mai, renunciarem al color groc”.

stats