Ara Castells 03/11/2015

Els Castellers d’Esparreguera no poden superar-se en la seva diada

La colla 'bordeus' es queda a les portes del dos de set i aplaça l'atac al quatre de vuit en una diada desafortunada

Oriol Esteve
3 min
Els Castellers d'Esparreguera es queden a les portes del somni del dos de set. CASTELLERS D'ESPARREGUERA

EsparregueraEls Castellers d'Esparreguera no han pogut complir el somni de descarregar el dos de set i fer el salt als castells de vuit pisos. La plaça de la Pagesia va mostrar-se diumenge plena de camises bordeus i, a més, els del Baix Llobregat van comptar amb el suport de molta gent de la vila. La formació local volia fer història i ho va intentar acompanyada dels Carallots de Sant Vicenç dels Horts i els Castellers de Cerdanyola.

Els d’Esparreguera van decidir començar la seva actuació alçant el set de set, un castell que mai els havia fallat. Els nervis i la tensió els van jugar una mala passada i l'estructura, que es veia massa deformada per la part del quatre, va quedar en intent desmuntat. Això no va afectar els ànims dels bordeus, que després d'un tres de set amb agulla descarregat dels Carallots, van repetir el set. Una altra vegada la part del quatre va patir més del compte i va obligar-los a tornar-lo a desmuntar, tota una gerra d'aigua freda per a la colla amfitriona. L'últim castell de la primera ronda va ser el tres de set que els Castellers de Cerdanyola van descarregar.

L'aposta del cap de colla, Carles Aguirregabiria, va ser la de plantar el cinc de set, un altre castell que no ha fallat mai als d'Esparreguera i que diumenge van descarregar amb total seguretat. Les primeres aletes van suposar una injecció de moral necessària per atacar la torre de set. Els Carallots van haver de desmuntar dos cops un cinc de set molt parat a causa de la indecisió de la canalla. Per la seva part, els de Cerdanyola van completar l'altre bàsic de set, el quatre, amb gran seguretat.

Arribava un dels plats forts de la diada: el dos de set de camisa bordeus. Els d'Esparreguera l'han carregat en quatre ocasions, una el 2002 i la resta la temporada passada, però no l'han pogut descarregar mai. Les bones sensacions a l'assaig feien pensar que diumenge seria el dia de superar el seu sostre. Amb una pinya imponent i començant amb molt bones mides, l'enxaneta va arribar al pis de quarts però unes quantes sotragades van fer prudent desmuntar el castell. El tronc no va poder aguantar més i va caure sobre la pinya.

Malgrat que ningú va prendre mal, la colla va decidir no repetir-lo ni arriscar amb el quatre de vuit que també portaven en cartera. Els bordeus van optar per acabar la seva actuació descarregant el tres i el quatre de set amb fermesa i seguretat. Així doncs, marxaven de plaça havent alçat sis construccions en total però només amb tres de descarregades. El cansament acumulat va fer-los descartar també el pilar de cinc. El Castellers de Sant Vicenç dels Horts van optar pel quatre de set i el pilar de cinc per acabar la seva exhibició, mentre que els Castellers de Cerdanyola van completar la clàssica de set després de sumar el dos de sis en el tercer torn.

Als Castellers d'Esparreguera encara els quedarà una última oportunitat de portar el dos de set a plaça; serà a la diada dels Castellers de Poble Sec el 15 de novembre. Caldrà veure si la colla pot motivar prou les seves camises per intentar-ho per última vegada aquesta temporada i per fer-ho, a més, fora de casa.

Castellers de Cerdanyola: 3d7, 4d7, 2d6, P5

Castellers d'Esparreguera: id 7d7, id 7d7, 5d7, i 2d7, 3d7, 4d7, P4, P4

Castellers de Sant Vicenç dels Horts: 3d7a, id 5d7, id 5d7, 4d7, P5

stats