Ara Castells 15/10/2017

Comença la cursa per tancar una temporada plena d'èxits

Les diades fora del Principat i les estrenes castelleres també demanen el seu protagonisme

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Sants completen el seu primer castell de gamma extra de l'any

BarcelonaAl llarg del pont les colles castelleres han portat les seves construccions arreu de Catalunya, però també a Londres, a Madrid o a Manacor, a les Illes Balears. A un mes d'acabar-se la temporada castellera ningú no vol deixar passar cap oportunitat de fer un pas endavant i per això, a banda dels destacables èxits assolits al Vendrell en el marc de la diada de Santa Teresa, és obligatori dedicar una menció especial a les formacions que han superat aquest cap de setmana els seus registres. Castells emmanillats, construccions de nou pisos, el quatre de vuit o la torre de set, son algunes de les estructures que han desfermat celebracions en diverses places castelleres.

Tot i tractar-se d'una de les agrupacions més efímeres del moment, els Panarres de les Corts van ser els encarregats de fer el tret de sortida del cap de setmana casteller. La colla barcelonina, que només actua un cop cada any en la celebració de la festa major del barri de les Corts, va descarregar els dos castells bàsics de sis. Van acompanyar-los de figuers menors com el tres de cinc amb agulla o el vano de quatre.

Aquest dissabte, els castells van arribar a Londres de la mà de la colla local i dels seus padrins, els Castellers de Sant Cugat. Tot i veure's obligats a canviar l'emplaçament de la seva diada, la jornada va destacar gràcies al primer quatre de vuit a l'estranger dels del Vallès Occidental i al quatre de sis amb agulla de la formació local. Una altra de les actuacions destacades que va tenir lloc aquest dissabte va ser la de l'aniversari dels Castellers de Cerdanyola, que van aprofitar la cita per descarregar el primer dos de set del seu historial i superar d'aquesta manera el seu millor registre.

La jornada d'aquest diumenge reuneix les estructures més importants

Dues cites clau han arrodonit el cap de setmana. A Barcelona, els Castellers de Sants han celebrat la seva diada acompanyats dels Minyons de Terrassa i dels Capgrossos de Mataró. Els Borinots segueixen fent camí per certificar el nivell assolit en les últimes temporades. Han descarregat el primer dos de nou amb folre i manilles de la seva temporada particular i així han tornat a entrar en el grup de formacions de la gamma extra; han arrodonit l'actuació amb els dos castells bàsics de nou i amb el primer pilar de sis de l'any. Els Minyons gairebé han calcat la seva actuació, alçant el seu pilar fins als set pisos, mentre els Capgrossos han descarregat la clàssica de castells de nou –tres i quatre de nou amb folre més dos de vuit folrat– i el pilar de set.

A Sabadell, la colla local ha repetit la segona millor actuació de la seva història en descarregar els dos castells bàsics de nou i el set de vuit. Els Bordegassos de Vilanova, els Moixiganguers d'Igualada i els Xics de Granollers han confirmat el seu domini de les construccions de vuit pisos, i el castell més destacat d'aquestes colles ha sigut el dos folrat dels de l'Anoia.

A Madrid, la colla castellera local ha completat el seu segon castell de sis pisos en l'actuació feta al barri del Pilar. L'exhibició ha començat i acabat amb pilars de quatre i ha vist altres figures menors com el dos de cinc i el quatre de cinc amb el pilar.

Dijous, 12/10/2017

Barcelona - Festa major de les Corts

Panarres de les Corts: 3d6, 4d6, 3d5a, V4

Dissabte, 14/10/2017

Londres - Diada castellera

Castellers de Londres: 2 P4, 3d6, 4d6, 4d6a, P4xs

Castellers de Sant Cugat: 2 P4, 5d7, 4d8, 4d7a, V5

Cerdanyola - Aniversari dels Castellers de Cerdanyola

Castellers de Cerdanyola: P4 cam, 2d7, 5d7, 4d7a, 2 P5

Margeners de Guissona: P4, 3d7, 5d6, 4d6, P4 xs

Colla Jove de l'Hospitalet: P4, 4d6, 3d6a, 3d6, P4

Diumenge, 15/10/2017

Barcelona - Diada dels Borinots

Castellers de Sants: P4, P4 cam, 3d9f, 2d9fm, 4d9f, P6

Capgrossos de Mataró: P4 cam, 3d9f, 4d9f, 2d8f, P7f

Minyons de Terrassa: P4 cam, 3d9f, 2d9fm, 4d9f, P7f

Sabadell - Diada dels Saballuts

Castellers de Sabadell: 4d9f, 3d9f, 7d8, 2 P5

Bordegassos de Vilanova: 3d8, 4d8, 5d7 P5

Moixiganguers d'Igualada: 2d8f, 3d8, 4d8,V5

Xics de Granollers: 3d8, 2d7, 4d8, V5

Madrid - Festes del barri del Pilar

Colla Castellera de Madrid: P4, 2d5, 3d6, 4d5a, P4, 2 P3

stats