Ara Castells 13/05/2018

Es consolida el cara a cara entre vilafranquins i vallencs

Dos castells de nou pisos han estat el sostre del cap de setmana casteller

Efren Garcia
2 min
La Colla Vella dels Xiquets de Valls estrena la gamma de nou a Lleida

BarcelonaSi encara quedava cap dubte sobre l'estat de forma de les dues colles que han animat més les últimes temporades, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, s'ha ben esvaït aquest cap de setmana. Verds i rosats estan per sobre de la mitjana i, mentre la resta de formacions posen a punt els seus castells de la gamma alta de vuit, ells ja saben què és celebrar les construccions de nou.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha aixecat una mica més el llistó aquest diumenge després d'igualar la millor carta dels vilafranquins, els tres de nou amb folre, i afegir-hi les seves dues estructures insígnia, el cinc i el quatre amb el pilar. L'actuació dels vallencs a Lleida, arrodonida amb l'espadat de sis, ha estat la més completa de la temporada, si bé a aquest ritme segur que aviat quedarà petita. La plaça de la Paeria ha confirmat també el gran estat de forma dels Moixiganguers d'Igualada, que han repetit la tripleta de castells de vuit que van aconseguir en l'actuació del seu aniversari. Jordi Moreno, cap de colla dels morats, ja anunciava dies enrere que el seu principal objectiu a curt termini passava per portar aquesta actuació fora de casa. No han tingut tanta sort els Castellers de Lleida, que han hagut de desmuntar dues vegades el quatre de vuit, que provaven per primer cop aquesta temporada.

De capital de província a capital de província; la plaça Bonet i Muixí de Barcelona ha estat l'altre escenari de nou pisos del cap de setmana. Després d'estrenar aquesta gamma a la vilafranquina diada del graller, els Castellers de Vilafranca es disposaven a consolidar-hi el tres folrat. El castell s'ha alçat amb problemes en una de les seves rengles i després de l'aleta la lluita ha estat constant. Tot i l'ofici dels vilafranquins, l'estructura s'ha acabat trencant quan la canalla ja era fora. Han arrodonit l'actuació amb un dos de vuit folrat alçat en la primera ronda i amb un quatre de vuit que han fet servir per rodar castellers. La colla local, la dels Castellers de Sants, ha rubricat la seva primera tripleta de vuit de la temporada després de fer la segona torre consecutiva en dos dies, mentre que els Xiquets de Tarragona han posat el primer peu en els vuit pisos.

El ritme del curs comença a intensificar-se i les diades es fan cada cop més exigents. Oberta la veda dels nou pisos, caldrà seguir de prop les evolucions d'aquestes dues formacions, que encaren la temporada amb cites com la del Concurs de Castells a l'horitzó.

Aniversari dels Castellers de Sants, Barcelona

Castellers de Sants: P4 cam, 3d8, 2d8f, 4d8, 3 P5, 9 P4

Castellers de Vilafranca: P4 cam, 2d8f, 3d9f c, 4d8, 2 P5 + 2 P4

Xiquets de Tarragona: P4 cam, 5d7, 3d8, 4d7a, V5

Festa Major de Sant Anastasi, Lleida

Castellers de Lleida: 5d7, id 4d8, id 4d8, 7d7, 4d7a, 2 P5

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5d8, 3d9f, 4d8a, P6, 3 P5

Moixiganguers d'Igualada: 2d8f, 3d8, 4d8, V5 (P5 c)

stats