Ara Castells 13/09/2019

Un primer diumenge de festes per resoldre deures pendents

Prèvia de la Diada de primer diumenge de les Festes de Santa Tecla

Guillem Andrés
2 min
4d9fa de la Jove de Tarragona, Primer diumenge de Festes 2018

BarcelonaL'agost casteller ha aportat uns quants èxits entre les colles però també ha deixat deures pendents que les formacions que aquest diumenge actuen a la plaça de la Font de Tarragona esperen resoldre. D'aquesta manera, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona plantegen programes en què inclouen castells que enguany han portat a plaça però que no han pogut descarregar.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls es va prendre un descans de deu dies després de Sant Fèlix i en l'actuació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya només van poder fer un 3d9f, perquè es va haver d'anul·lar a la meitat de la segona ronda a causa de la pluja. A l'actuació vilafranquina van coronar el 4d9sf i aquest es presenta com l'objectiu més pròxim dels vallencs. L'assaig d'aquest divendres, per tant, acabarà de determinar si el castell total pot anar plaça diumenge o si l'hauran d'ajornar alguna setmana més. Els del Portal Nou hi portaran segur l'estructura del dos, tot i que caldrà veure si serà el 2d8sf o el 2d9fm, i el 5d9f. El pilar dels vallencs continua tocat per la baixa d'una component, i per això com a màxim esperen repetir el pilar de 6 de Sant Fèlix.

Els Castellers de Vilafranca tornen a tenir entre cella i cella descarregar el 3d10fm. Aquest any l'han carregat tres vegades i ara tenen l'actuació del primer diumenge de festes com a cita marcada per descarregar-lo. El castell de deu, amb tot, també dependrà de les proves que puguin fer als assajos i del gruix de camises que puguin arrossegar. A partir d'aquí, els verds volen completar l'actuació que van acabar realitzant per Sant Fèlix. El plantejament dels vilafranquins passa per fer el 3d9fa, la td9fm i el Pd8fm.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona estava seguint el guió de la temporada de manera notable fins que al Catllar es va començar a torçar amb el 5d9f carregat que els va passar factura. Alhora, la caiguda del 4d9fa de Sant Fèlix també va suposar un cop dur per als liles, tot i que van poder acabar completant una actuació de nivell. Aquests dos castells són, precisament, els principals reptes que els tarragonins tenen pensats per a diumenge. El 3d10fm, en canvi, ha quedat descartat per a la cita, tot i que el continuen treballant i es podria tornar a veure per l'actuació de Sant Tecla del 23 de setembre. De cara a aquest diumenge, els del Cos del Bou també optaran per un castell segur com el 9d8 i el Pd8fm.

Els Xiquets de Tarragona arriben amb el gran estímul positiu del primer 5d8 de l'any d'aquest dimecres al Pla de la Seu. Els matalassers, per tant, han pogut treure's l'espina després d'haver-ne fet set intents desmuntats al llarg de la temporada. La catedral, per tant, serà el castell de sortida de diumenge. A la segona ronda els tarragonins volen tornar a encarar el 3d9f: enguany n'han fet un intent desmuntat per Sant Magí. Els Xiquets també tenen treballat el 4d9f, al qual hi ha col·locat sisens en nombroses ocasions a l'assaig, i que podria veure la llum aquest diumenge si es compleixen els objectius.

stats