Castells
Ara Castells 02/08/2022

Firagost de tripletes

Tant la Colla Vella com la Joves de Valls busquen assolir el seu primer doblet de nou pisos de la temporada

2 min
4d9f de la Joves de Valls, Firagost 2019

El mes de juliol ha estat, com és habitual, una època d’impàs per a les colles vallenques. Després de la intensitat de Sant Joan, tant la Colla Vella dels Xiquets de Valls com la Colla Joves Xiquets de Valls han completat unes setmanes de rodatge, tot i que en el cas dels vermells l’han pogut tancar descarregant el seu primer castell de nou. Per a aquest dimecres, però, totes dues tenen el principal objectiu d'aconseguir una actuació amb dos castells de nou.

La Colla Vella arriba a la Firagost amb força rodatge de castells de la gamma alta de vuit i del 3 de 9 amb folre. El 4 de 9 amb folre, en canvi, no l’han tornat a intentar des del que van carregar per Sant Joan. Demà, per tant, el gran objectiu és completar els dos castells de nou després d’unes últimes setmanes en què han aprofitat les actuacions per acabar de rodar les estructures pensades per a castells de deu i sense folre. Els rosats tancarien amb el 5 de 8 o el 4 de 8 amb el pilar i podrien tancar amb l’espadat de set.

Per la seva banda, la Joves de Valls arriba amb menys bagatge però amb unes sensacions molt bones després d’una actuació rodona a Vilanova i la Geltrú. A la Firagost volen anar un pas més enllà amb el principal repte de fer el seu primer intent de la temporada del 4 de 9 amb folre, a més de revalidar el tres folrat. Així mateix, tot apunta que portaran el mateix programa de castells que els rosats i que completaran l’actuació amb el 5 de 8 o amb l’estrena del 4 de 8 amb el pilar i pujant l'espadat sobre el folre del pilar de set.

La base abans de la gamma extra

L’actuació d’aquest dimecres és tot just el començament d’un mes en què les dues colles vallenques es passejaran per algunes de les places més emblemàtiques del país. D’aquesta manera, volen assentar les bases amb els castells bàsics de nou abans d’afrontar els de gamma extra en aquestes grans actuacions. Totes dues estan avançant feina amb els castells sense folre, més en el quatre en el cas de la Joves i del dos en el cas de la Vella. Alhora, també assagen per apujar un pis en castells que els estan funcionant molt bé com és especialment el 5 de 8 dels vermells i també el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8 amb el pilar dels rosats.

stats