Microsites 11/06/2018

Les principals novetats del cap de setmana

Repàs dels resultats més destacats del 9 i 10 de juny

Ara
2 min
Les principals novetats del cap de setmana

BarcelonaA dues setmanes de Sant Joan les colles ja han començat a imprimir un ritme elevat d’assaig i d’actuació que ha portat a veure grans castells. Alhora, l’exigència del calendari ha fet en els últims anys que tot just en les primeres dues setmanes de juny ja s’acumulin al voltant de vint castells de nou. A continuació repassem els resultats més destacats del cap de setmana:

El 3d9f: De Valls a Girona, passant per Barcelona

En només un cap de setmana fins a quatre colles han estrenat el tres de nou amb folre aquesta temporada. Dissabte la Jove de Tarragona i la Joves de Valls ho van fer en la Diada del Pati Joves de Valls ho van fer en la Diada del Pati, mentre que els Castellers de Sants l’estrenaven a les Corts. Finalment, diumenge els Marrecs de Salt també van completar el primer castell de nou de l’any, avançant-lo un mes i mig respecte a l’any anterior i en el que és tot just el seu tercer tres de nou amb folre descarregat del seu historial.

Els Castellers de Terrassa estrenen dos 3d8 de cop

Els egarencs han tingut un cap de setmana complet amb dues actuacions en les quals, tant dissabte com diumenge, van descarregar els primers tres de vuit de la temporada. Les dues actuacions les van acompanyar del cinc de set i el dos de set. D’aquests castells destaca especialment el 2d7, del qual fins ara només en portaven un de descarregat aquest any, i que la temporada anterior no van poder estrenar fins a les últimes actuacions del primer tram, ja al juliol.

Altres estrenes destacades

En la Diada del Pati, a més, també es van produir les estrenes del quatre de vuit amb agulla de la Jove de Tarragona, el cinc de vuit de la Joves de Valls i el dos de vuit amb folre dels Castellers de Barcelona.

Pel que fa a castells de set, la Jove de Barcelona ha estrenat el set de set, i la Jove de Sitges ha fet el seu primer castell de la gamma alta de set amb el cinc de set. Alhora, el cap de setmana casteller també ens deixa els primers castells de set dels Castellers de Caldes de Montbui, el tres de set, i dels Minyons de l’Arboç, el quatre de set.

stats