Castells
Ara Castells 23/06/2022

Tot a punt per al retorn del Concurs de Castells, que reunirà 42 colles

El rànquing classificatori computarà en el període entre l’1 de setembre del 2019 i el 31 d’agost d’aquest 2022

2 min
Jornada de dissabte del Concurs de Castells 2014

TarragonaAquesta tardor torna el Concurs de Castells després de no poder-se celebrar el 2020 a causa de la pandèmia. L’aturada de l’activitat castellera, per tant, ha obligat a modificar un element important: el rànquing classificatori per accedir a les tres jornades. Avui, l’organització ha presentat l’edició d’enguany a Tarragona, on també ha anunciat altres petites novetats en el protocol.

El principal canvi que han exposat és que s’amplia el període d’actuacions a tenir en compte per entrar al concurs. Mentre que habitualment s’agafen les cinc actuacions entre l’1 de setembre de l’any anterior al 31 de l’actual, per a aquesta edició el rànquing començarà a comptar a partir del setembre del 2019. Aquesta modificació es fa degut a la temporada excepcional de la represa, en la qual el ritme de les colles encara està sent molt variat i es podrien produir canvis significatius especialment en les jornades de Torredembarra i de dissabte a la plaça Tarraco Arena.

El que no pateix cap canvi, tot i que s’havia plantejat, és el nombre de colles que hi participaran: 12 a la diada de Torredembarra del 25 de setembre, i 18 i 12 colles respectivament a les diades de dissabte 1 i diumenge 2 d’octubre a Tarragona; en un total de 42 colles. Tampoc varia la taula de puntuacions, tal com ja s’havia acordat a la Comissió Assessora.

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha manifestat que "el Concurs de Castells de 2022 serà el del retrobament amb les tres diades i les 42 colles participants", i ha destacat que serà una edició “en què no posarem especial èmfasi en el nivell dels castells sinó en el fet de poder-los fer". 

Modificacions de normes

D'altra banda, la Comissió Assessora ha aportat alguns petits canvis pel que fa a les penalitzacions que poden tenir les colles, tot i que no s’han fet grans modificacions com en altres edicions.

D’aquesta manera, en estructures amb diversos enxanetes o aletes (castells amb agulla o el nou), cada aleta no realitzada rebrà penalització, així com la col·locació incorrecta de l’acotxador o la baixada incorrecta de l’acotxador o l'enxaneta en estructures múltiples.

En canvi, s’accepta l’aleta a l’antiga en el cas dels pilars, entenent com a aleta a l’antiga la col·locació dels braços de l’enxaneta a la cintura. 

Entrades a la venda a partir del 27 de juliol

Tothom que vulgui assistir a les jornades del dissabte i del diumenge del Concurs de Castells a la Tarraco Arena podrà comprar les entrades a partir del 27 de juliol a les 10 h a través d’entrades.tarragona.cat

El preu de les entrades de dissabte és de 6 €, mentre que les de diumenge costaran 15 € al primer pis i 12 € al segon. Les entrades no són numerades i el màxim per cada compra és de quatre. 

stats