Ara Castells 27/05/2019

Sagals i Castelldefels posen una marxa més

Els vigatans van estrenar el 3d8, mentre que els Grocs s'anoten el 3d7a i el 4d7a

Guillem Andrés
2 min
3d8 dels Sagals d'Osona

BarcelonaLes eleccions municipals i europees d'aquest cap de setmana van obligar moltes colles a traslladar les actuacions a dissabte. Aquest dia van destacar per damunt de tot els Minyons de Terrassa amb la primera tripleta màgica i Pd7f de l'any a la Diada del Patrimoni i l'estrena del 2d8f dels Xiquets de Reus en la Diada del Pallol. Alhora, també es van produir més estrenes en altres colles.

Els Sagals d'Osona s'han anotat el seu primer castell de vuit de l'any, el 3d8, i un nou 2d7. En els últims anys els de la camisa carabassa se senten més còmodes amb el tres que no pas el quatre. La temporada passada ja van estrenar el 3d8 a inicis de maig, mentre que el carro gros no va arribar fins a mitjans de juny. L'altra estrena en els vuit pisos d'aquest cap de setmana ha sigut la dels Xiquets de Tarragona. Els matalassers ja duien dos 3d8 descarregats, però, en canvi, només havien pogut coronar en una ocasió el 4d8. Aquest cap de setmana, però, s'han pogut treure l'espina i l'han pogut completar a la Diada del Pallol.

Entre els castells de set sobresurt la doble estrena dels Castellers de Castelldefels, que van posar l'agulla als dos bàsics de set. Els del Baix Llobregat, per tant, continuen amb la bona dinàmica que han demostrat els últims anys. En aquest cas, és la primera vegada que a aquestes alçades de temporada ja han pogut completar tant el 4d7a com el 3d7a. En la Diada d'Aniversari dels Grocs també hi van ser els Castellers de Cornellà, que també es van anotar el primer 3d7a de l'any.

stats