Ara Castells 17/10/2015

Un simposi casteller de forquilla i ganivet

La Fira de Santa Úrsula a Valls es posarà en marxa amb un 'show cooking' de Joan Bosch, xef que té una estrella Michelin des de fa 30 anys

Ara
1 min
L'equip de cuiners de Can Bosch. CAN BOSCH

BarcelonaDesprés de fer aquest estiu una immersió en els esmorzars de forquilla característics en els grups de castellers vallencs, el xef Joan Bosch, cuiner del restaurant Can Bosch de Cambrils, guardonat amb una estrella Michelin, serà el protagonista de la sessió matinal del cinquè Simposi Casteller que tindrà lloc dissabte vinent, 24 d'octubre, a Valls. Bosch farà una demostració de cuina a l'antic convent del Carme que servirà en degustació popular.

El 'show cooking' de Joan Bosch serà una de les novetats destacades de la nova edició de la Fira de Santa Úrsula de Valls. Dissabte mostrarà la cuina d'un dels plats més reconeguts de les contrades tarragonines, l'estofat de pop de roca amb patates. El plat serà acompanyat de vins del Consell Regulador de la DO Tarragona i d'un 'mousse' de iogurt gelificat de fruits vermells i bescuit de violetes. A diferència de l'edició del 2014, els productes cuinats pel xef Bosch es podran degustar en un multitudinari esmorzar popular que se servirà al convent del Carme, un dels nous espais culturals de la ciutat.

El guardonat cuiner cambrilenc es caracteritza per l'atenció escrupolosa en la tria del producte i té els seus orígens en un humil bar de pescadors a pocs metres del port de Cambrils. Fill i nét de pescadors i cuiners, el 1982 es va posar al capdavant del negoci familiar poc després de reformular-se com a restaurant. Des de llavors ha sabut mantenir una cuina d'excel·lència que combina el respecte a la tradició dels plats mariners amb els nous corrents culinaris que s'han obert pas en les darreres dècades. L'any 1984 Can Bosch va obtenir l'estrella Michelin, un dels molts reconeixements que ha anat recollint al llarg dels anys i que ha mantingut durant tres dècades.

stats