Ara Castells 29/08/2016

Torna el quatre de vuit a Manresa

Els Tirallongues coronen el segon ‘carro gros’ de la seva història 18 anys després de la que encara és la millor actuació que mai han completat

Efren Garcia
2 min
Els Tirallongues carreguen el 4d8 després de 18 ays

BarcelonaEl creixement dels Tirallongues de Manresa en els darreres anys presagiava que l'assalt al castell de vuit pisos no podia estar gaire lluny. Diumenge, a casa, amb el suport dels seus veïns, en el marc de la festa major local i amb l'ajuda de dues colles amigues, els del Bages van fer un nou pas endavant en coronar el quatre de vuit per primer cop en 18 anys. Lluny de passar factura, el ‘carro gros’ els va donar ales per arrodonir la millor diada del curs 2016, en descarregar el cinc i el set de set.

La recuperació del dos de set l'any 2012, nou anys després de l'últim assolit, va engrescar la formació manresana i va marcar un punt d'inflexió que iniciaria una dinàmica positiva que els ha dut a recuperar els millors registres de la seva història. Si bé el dos no es va repetir fins al 2015, va tornar per quedar-se i enguany ja l'han coronat de nou. Els Tirallongues van passar de sumar vuit castells de la gamma alta de set el 2011 als 15 de la temporada passada. Arribats a l'equador del curs 2016, ja s'han apuntat 18 estructures de la gamma alta de set i han assaltat els vuit pisos.

La diada castellera de la festa major de Manresa va començar amb el premi més gran, els Tirallongues van plantar cara al quatre de vuit en el primer torn. El castell va alçar-se amb el moviment habitual del primer castell de vuit pisos i després de l'aleta va aguantar un grapat de sotragades en un descens que es preveia complicat. Tot i l'agilitat dels membres del tronc, el castell va anar perdent la forma amb cada cop rebut i va acabar trencant-se per la part baixa quan els dosos ja havien abandonat les posicions.

Els Tirallongues s'apunten així el segon quatre de vuit del seu historial, el primer va arribar el 1998, després de tres intents infructuosos en diades prèvies, i va suposar la cirereta de la que és encara seva millor actuació. Llavors també van optar pel cinc de set, però el dos de set, que dominaven amb més comoditat, va decantar la balança.

Tirallongues de Manresa: 3 P4, 4d8 c, 5d7, 7d7, P4, P5, P4

Castellers de Terrassa: P4, P4, 5d7, 2d7, 4d7a, P5

Bordegassos de Vilanova: P4, 3d7, 4d7a, 4d7, P5

stats