Ara Castells 23/06/2015

Valls es prepara per la gran traca castellera

Els castells de nou pisos i de la gamma extra seran els grans protagonistes de les diades de Completes i de Sant Joan

Efren Garcia
2 min
Dos de nou amb folre i manilles carregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls en l'actuació de Sant Joan / TJERK VEN DER MEULEN

BarcelonaLa revetlla de Sant Joan a Valls podria veure la nit de la revetlla els castells de la gamma alta de vuit de la Colla Joves Xiquets de Valls i alguna construcció superior de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Per la diada de dimecres, els rosats han anunciat l'intent, si tot va bé, del dos de nou amb folre i manilles mentre que els de la camisa vermella marquen el seu límit en la tripleta màgica.

A Valls, amb la festa major de Sant Joan, arriben els castells, la rivalitat i la passió castellera en la seva essència. Els xiquets vallencs treuen les forces d'allà on no n'hi ha, els pronòstics s'esmicolen i les diades embogeixen. Si bé sempre es fa complicat preveure els resultats de les diades que tenen lloc a la plaça del Blat, les intencions de Jaume Galofré i Manel Urbano, caps de colla de la Colla Joves i la Vella dels Xiquets de Valls respectivament, semblen a dia d'avui força fermes.

La Colla Joves Xiquets de Valls centra la seva atenció en la diada de Sant Joan dimecres a la plaça del Blat a la una de la tarda. La seva intenció seria la d'estrenar el tres de nou amb folre i completar així la primera tripleta màgica de la temporada. No passa pels plans dels de la camisa vermella intentar cap construcció de nou pisos en la diada de Completes tot i que, com acostuma a passar entre aquestes colles, no hi ha mai res descartat.

Per la seva part, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha anunciat la intenció de provar dimecres el dos de nou amb folre i manilles, en un plantejament similar al de la temporada passada. Si la diada fos rodona, els rosats preparen el pilar de set amb folre com a cirereta. Manel Urbano no descarta portar algun castell de nou pisos a la plaça del Blat en la nit de Completes, fins i tot s'ha arribat a rumorejar la possibilitat que l'acompanyin d'alguna estructura com la del nou de vuit.

stats