Qui són tots aquests? 12 tipus d'individus nascuts de les xarxes

'Hacker', 'cracker' o 'troll' són alguns dels termes que més sonen per definir alguns dels usuaris tipus de les xarxes socials i de les TIC en general. Però n'hi ha de moltes altres menes

Efe
2 min
Un malson per als informàtics

MadridL'hegemonia de les noves tecnologies en la societat actual ha provocat l'aparició de nous termes per definir comportaments, activitats i perfils d'usuaris fins fa poc inexistents. Aquests són els 10 neologismes utilitzats per parlar dels perfils més habituals a les xarxes:

1. 'Geek': És una persona apassionada per la tecnologia i els aparells amb "les habilitats socials necessàries per viure en el món real". Així és com el defineix un dels creadors del portal especialitzat 'Microsiervos', Javier Pedreira.

2. 'Nerd': A diferència de 'geek', 'nerd' és un terme despectiu. Pedreira explica que comparteix amb el primer la mateixa passió pels dispositius i la tecnologia, però que, tot i ser una persona molt intel·ligent, no té, "en certa o gran mesura", habilitats socials.

3. 'Hacker': És un investigador que aprèn el funcionament dels sistemes sense finalitats delictives, segons el responsable de tecnologia de Symantec a Espanya, César Cid.

4. 'Cracker': És la persona que fa servir la tecnologia amb finalitats malicioses. L'advocat especialista en noves tecnologies Javier de la Cueva assegura que el 'hacker' és creatiu i constructiu i gaudeix esbrinant com funcionen les coses, mentre que el 'cracker' destrueix i fa mal.

5. 'Spammer': És un individu que crea i distribueix de forma massiva missatges de correu brossa.

6. 'Carder': És el, terme que es fa servir per definir les persones que manegen la informació i les eines necessàries per robar diners de targetes de crèdit alienes, indica el responsable del laboratori G Data Security Labs, Ralf Benzmüller.

7. 'Lammer': Es tracta de l'usuari que es fa passar per 'hacker' sense comptar amb el reconeixement d'una tercera persona. Normalment, aquesta falta de crèdit és perquè no té les habilitats necessàries per ser-ho, segons Benzmüller.

8. 'Newbie': És el principiant, l'usuari inexpert d'internet i les noves tecnologies.

9. 'Cheater': Terme que s'utilitza per designar l'usuari de videojocs que fa trampes per tenir avantatge sobre altres jugadors. Per a això, recorren a debilitats en el codi de programació d'un joc o fan servir programari no autoritzat.

10. 'Troll': Es tracta dels individus que participen en fòrums de debat, blocs, xarxes com Twitter, xats o altres entorns de conversa per provocar i molestar els altres usuaris i, així, interrompre el ritme de la conversa.

11. 'Maquero': Usuari fidel dels ordinadors Mac, d'Apple, que sol criticar el funcionament de Windows, el sistema operatiu del competidor Microsoft.

12. 'Fanboy': Aquest terme també està relacionat amb la companyia de la poma i es refereix als consumidors que compren totes les novetats d'Apple així que arriben al mercat.

stats