Currículums creatius a YouTube: 6 precedents de l'èxit de la professora Núria Fusté

Els vídeos penjats a la xarxa per buscar feina són molt freqüents els darrers anys en el món anglosaxó i francòfon. Un dels pioners va ser Nicolas Catard, un francès que es va convertir en una estrella mediàtica momentània amb el seu 'Je veux travailler'

Sílvia Barroso
2 min

BarcelonaEl vídeo currículum de la professora catalana Núria Fusté arrasa a la xarxa. És un dels exemples més reeixits d'una nova manera d'oferir-se al mercat laboral, molt estesa al món anglosaxó i francòfon, una nova manera d'oferir-se al mercat laboral. Us n'oferim sis exemples.

1. 'Je veux travailler', Nicolas Catard (20/4/2009). Aquest francès va ser el pioner, almenys pel que fa al ressò obtingut amb el seu primer vídeo als mitjans de comunicació convencionals, que van convertir-lo en una estrella durant unes setmanes. Baixet, lletjot i simpàtic, cantava les seves virtuts com a "excel·lent cap de projectes" i va caure bé als seus conciutadans. Va fer un segon vídeo quan va aconseguir feina.

2. En 6 parts, tria la que vulguis, Graeme Anthony (24/8/2010). Un britànic especialista en mitjans de comunicació i noves tecnologies va fer un vídeo currículum en sis parts per demostrar com s'havia de fer. Ell deixava clar que tenia feina, però volia mostrar el camí a d'altres persones. Va sacsejar la xarxa i va aconseguir centenars de milers de visites.

3. Missió impossible?, Steven Lambert (27/4/2011). Un periodista esportiu francès juga amb la música de 'Missió impossible' i simula la presentació d'un subjecte a localitzar per explicar les seves aptituds.

4. Com un dibuix animat, Marine Queraux (14/5/2011). El més breu: en tan sols 50 segons aquesta jove s'oferia per a un contracte d'aprenentatge d'un màster d'administració i gestió d'empreses. L'animació la converteix en una navalla suïssa i cada una de les fulles indica una característica seva.

5. "Comercial en reconversió", Christophe Cantella (24/5/2011). Un jove francès es presenta com un "comercial en reconversió professional" i es mostra capacitat per a l'esport, la informàtica, tota mena de noves tecnologies, els idiomes (i les disfresses, inclosa la d'una mena d'espanyol típic sobre el fons del Parc Güell) i la música.

6. "Per què m'hauríeu de contractar", Chris Batchelor (12/2/2012). Un jove britànic explica amb cartellets escrits a mà, música de Sam Cooke i passant per diversos escenaris les seves virtuts i les diverses àrees per a les quals està preparat, des dels negocis a la literatura passant per les xarxes socials.

stats