Xarxes

Google ofereix la traducció automàtica al català dels resultats de cerques en altres idiomes

La companyia ha ampliat l'aplicació a 13 idiomes més. L'objectiu és reduir les barreres idiomàtiques que impedeixen que la informació sigui accessible universalment

Ara
1 min

BarcelonaEl cercador Google ha ampliat la traducció dels resultats de cerca a 14 idiomes més, entre els quals figura el català. La funcionalitat, que apareix a la columna esquerra del portal del cercador, tradueix els resultats de qualsevol cerca a l'idioma de l'usuari. En el cas de la versió catalana del cercador ("www.google.cat"), l'internauta es troba amb tres opcions un cop realitzada la cerca: resultats a tota la xarxa, només en pàgines en català i obtenir la traducció al català de les pàgines escrites en altres idiomes. En clicar l'última opció, el títol i l'entradeta dels enllaços a pàgines escrites amb altres idiomes es tradueixen automàticament al català.

Segons explica Google en el seu blog oficial, la iniciativa pretén reduir les “barreres idiomàtiques que impedeixen que la informació sigui accessible universalment”.

Tretze idiomes més, juntament amb el català, estrenen l'aplicació aquesta setmana: afrikaans, albanès, eslovac, eslovè, gal·lès, hindi, islandès, macedoni, malai, maltès, noruec, serbi i suahili.

stats