De primer mà: iPhone SE

4 min

El passat mes de març

Apple va anunciar el seu nou model d’iPhone, l’iPhone SE

Fabricant:Apple Tipus de dispositiu: Telèfon mòbil.Tipus de dispositiu: Preu lliure: A partir de 489 €Preu lliure:

RAUL ARRIBAS| Barcelona L’iPhone SE recupera el disseny i les dimensions de l’iPhone 5S i actualitza els seus components perquè s’assembli, en gairebé tot, als actuals models de la gamma 6S. Per tant, estem davant d’un autèntic flagship. Aquest detall no és menor, ja que, com us comentàvem a l’article de la presentació, gairebé totes les grans marques de dispositius mòbils ofereixen els seus telèfons de referència només en mides de pantalla grans. Si un consumidor vol un telèfon amb les més altes prestacions, però amb pantalla petita, les seves opcions es redueixen dràsticament. Ara Apple porta al mercat un iPhone, un de debò (no una versió antiga o rebaixada en prestacions), amb mida de telèfon petit. I, a més a més, a un preu molt més ajustat de què la companyia ens té acostumats.

La pantalla, com dèiem, és de 4”. La seva resolució és de 1136 x 640 píxels, el què li atorga una densitat de 326 píxels per polzada (la mateixa que l'iPhone 5S). La seva visibilitat en exteriors, com passa sempre amb les pantalles d’Apple, és excel·lent. El cos del telèfon està construït amb alumini polit setinat, cosa que el fa molt agradable al tacte. Això, combinat amb les seves reduïdes dimensions (123,8 x 58,6 x 7,6 mm), el fa realment còmode de subjectar.

La càmera d’aquest iPhone SE és una iSight de 12 mpx i f/2.2, amb detecció autofocus i flash doble LED (True Tone), protegida per un cristall de safir, la mateixa que la del model 6S. La càmera davantera, en canvi, ha patit una baixada d’especificacions en comparació amb la dels seus germans grans, i en aquest SE es queda en 1,2 mpx (la del 6S és de 5 mpx). La càmera posterior ens permet també enregistrar vídeo d’alta definició a una resolució 4K (de 3.840 x 2.160).

L’interior del terminal amaga un processador idèntic al del seu germà iPhone 6S: un A9 amb arquitectura de 64 bits, amb el coprocessador de moviment M9 i 2 GB de RAM. Per tant, potència no li faltarà en cap moment, feu el que feu amb el dispositiu (ni tan sols els jocs més exigents el faran patir), tal com us explicàvem a l’anàlisi de l’iPhone 6S.

L’iPhone SE no disposa de 3D Touch, la capacitat per detectar i reaccionar als diferents graus de pressió sobre la pantalla, però sí que disposa de Live Photos, NFC, Bluetooth 4.2 i WiFi 802.11 a/b/g/n/ac. A més incorpora també el sensor d’empremtes dactilars al botó físic de la part inferior del frontal, com els darrers terminals de la marca, i funciona molt bé. No és tan sensible com el dels models 6S i 6S Plus, però és idèntic al que equipaven els models 6 i 6 Plus. També disposa d’un altaveu frontal que, per ser un altaveu d’un telèfon mòbil, funciona molt bé.

L’autonomia d’aquest iPhone SE és prou bona, ens permet gaudir del terminal un dia sencer de forma intensiva sense que ens hàgim de preocupar pel seu consum. Això sí, difícilment arribarem als dos dies sense haver de passar pel carregador.

El terminal ve de sortida amb la versió 9 d’iOS, i amb funcions tan útils com Night Shift, que fa servir el rellotge i la ubicació del telèfon per canviar automàticament els colors de la pantalla a la zona més càlida de l’espectre quan es fa fosc, canvi que, està demostrat, ajuda al nostre cervell a estar en la fase del dia que realment li correspon i, per tant, reduir molt l’impacte que pot tenir en trastorns com l’insomni.

L’iPhone SE arriba en dos models diferents, un de 16 GB d’emmagatzematge i un altre de 64 GB, a 489 € i 589 € respectivament (lliures d’origen i comprats a l’Apple Store). Això suposa un canvi en la política de preus habitual d’Apple, ja que, per primer cop, ofereix als seus potencials clients un telèfon de la més alta gamma a un preu realment competitiu. Aquest iPhone SE farà les delícies tant dels usuaris d’iPhone que vulguin seguir fidels a les mides ajustades com als que, desitjant un iPhone, no poguessin accedir a un dels terminals grans de la marca per qüestions de preu. Aparer nostre, un gran encert d’Apple en tots els sentits.

L'iPhone SE arriba per oferir un iPhone de debò als usuaris que no volen pantalles grans (o no se la poden permetre). Creiem que aquesta aposta no serà flor d'un dia i que, a partir d'aquest mateix setembre, veurem els nous models d'iPhone disponibles en tres mides. Per tant, no ens estranyaria el més mínim que abans d'acabar l'any tinguéssim a les botigues un iPhone 7, un iPhone 7 Plus i un iPhone 7 SE. I, de fer-se realitat, creiem que es tractarà d'un gran encert, ja que els amants de telèfons punters amb pantalla petita estaven un mica abandonats per la gran majoria de les grans marques del sector.

stats