Microsoft 'amnistia' els pirates xinesos i els regalarà el Windows 10

El nou sistema operatiu es llançarà a l'estiu a 170 països en 111 idiomes

Ara
1 min
Windows 10

BarcelonaMicrosoft ha decidit fer un moviment atrevit per reduir les còpies pirates dels seus programes al mercat xinès: regalar el Windows 10 a tothom qui ja tingui un Windows, ja sigui comprat o piratejat. S'actualitzaran tots els PC que ja tinguin el sistema operatiu de Microsoft, "genuïns i no genuïns", ha dit Terry Myerson, que dirigeix la divisió de sistemes operatius del gegant informàtic, segons publica l'agència Reuters.

L''amnistia' informàtica que planteja Microsoft no té precedents al país on, segons alguns estudis, tres quartes parts dels programes per a PC s'han instal·lat vulnerant-ne la llicència. La idea és reenganxar centenars de milions d'usuaris a la Xina, ha dit Myerson. Encara no s'ha dit si aquesta mesura també es podria aplicar a d'altres països, més enllà de la Xina, tot i que ja se sabia que els que havien comprat Windows 7 i 8 els podrien actualitzar de franc. El que sí que ha avançat el directiu de Microsoft és que el Windows 10 es llançarà en algun moment d'aquest estiu.

El Windows 10 es llançarà a 170 països i en 111 idiomes L'empresa ja treballa a la Xina amb algunes grans corporacions com el fabricant d'ordinadors Lenovo i Xiaomi, una de les que més creix al sector dels mòbils, per dur el nou sistema operatiu als seus aparells.

stats