Troba el seu pare a Facebook després de 18 anys per demanar-li una donació de medul·la

Una argentina de 39 anys busca el remei per a la seva leucèmia i també ha muntat una comunitat a la xarxa per difondre la importància de donar òrgans

Efe
1 min
Malen Gaynor, en la fotografia que apareix al diari argentí 'Clarín'

Buenos AiresUna dona argentina malalta de leucèmia ha aconseguit trobar el seu pare, amb qui havia perdut el contacte feia 18 anys, a través de la xarxa social Facebook. L'objectiu és que es faci les proves de donació de medul·la òssia.

Segons publiquen els diaris argentins, com 'Clarín', Malen Gaynor, de 39 anys i veïna de Buenos Aires, va decidir buscar el seu pare després de ser hospitalitzada fa dues setmanes per tractar-se la malaltia.

Davant la ineficàcia de la quimioteràpia, les seves possibilitats de supervivència depenen de trobar un donant compatible de medul·la òssia.

A més de fer-la servir com a eina per trobar el seu pare –amb el qual va perdre el contacte quan es va divorciar de la mare, quan ella era petita–, Gaynor ha creat a Facebook la comunitat 'Hoy Dono Vida' per conscienciar la societat sobre la importància de la donació de medul·la.

"Vaig decidir contactar amb el meu pare quan van suggerir la possibilitat de fer un trasplantament haploidèntic, que es podria fer amb un 50 per cent de compatibilitat. És una possibilitat per si no apareix un donant 100% compatible", ha explicat Gaynor en declaracions als mitjans locals.

"El vaig trobar vivint a Córdoba i a través seu vaig contactar amb el meu mig germà, que viu a Buenos Aires i ja ha anat a fer-se una anàlisi de sang per saber si és compatible. El meu pare ve el 4 de juny per fer-se-la també", explica.

"Sento que m'he reconciliat amb el passat", diu. I afegeix que aquesta malaltia li ha fet "veure com pot ser de simple salvar una vida si ets donant".

stats