Twitter suspèn el compte d'un periodista britànic per publicar l'e-mail d'un dels locutors dels Jocs

El corresponsal britànic als EUA va criticar durament la cobertura de la cadena americana NBC i un dels seus periodistes

Reuters
2 min
Twitter ha obert el procés per tenir aviat una versió catalana, i els usuaris s'hi han bolcat.

LondresTwitter ha suspès el compte d'un periodista britànic que havia publicat en un dels seus tuits el correu electrònic del president de la televisió americana NBC Olympics, Gary Zenkel, que també és el responsable de la cobertura dels Jocs Olímpics per a aquesta cadena.

El periodista, Guy Adams, és el corresponsal a Los Angeles del diari londinenc 'The Independent'. Segons la xarxa social, Adams ha violat "les regles de Twitter", ja que ha publicat informació privada d'altres usuaris com "adreces privades de correu electrònic, adreces físiques, números de telèfon o documents financers".

El polèmic tuit va ser publicat divendres a la nit, durant la cerimònia inaugural. El periodista es queixava del fet que la NBC emetés l'espectacle en diferit per fer-lo coincidir amb l'horari "prime time" als Estats Units. Adams va tuitejar: "L'home responsable de la NBC que ha fet que els Jocs Olímpics encara no hagin començat és Gary Zenkel. Dieu-li el que en penseu! E-mail: gary.zenkel@nbcuni.com".

Tot i que Twitter ha tancat el compte d'Adams per aquest tuit, aquest no va ser l'únic missatge que va enviar el periodista. Va publicar també: "La costa oest dels Estats Units s'ha vist obligada a veure la cerimònia dels Jocs Olímpics amb SIS HORES de retard. Desagradable forma de guanyar diners per part de @NBColympics" i "Tinc 1.000 canals a la meva televisió. Ni un mostra la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics en directe. Això és a causa que els de la NBC són uns fills de puta totals".

La cadena NBC ha assegurat que "hem presentat una denúncia a Twitter perquè un usuari ha publicat informació personal d'un dels nostres executius, cosa que significa una violació de la política de privacitat de la xarxa social". Tot i això, el periodista, ha escrit a 'The Independent' que aquesta prohibició "planteja diverses qüestions ètiques relacionades amb el periodisme en l'era d'internet".

Twitter i la NBC s'han unit durant els Jocs de Londres per mostrar els tuits dels presentadors de la cadena, els atletes i els aficionats en una sola pàgina de Twitter. Segons el 'Wall Street Journal', no hi ha intercanvi de diners amb aquest pacte.

stats