Demanen cinc anys de presó per a un activista gironí que va despenjar la bandera espanyola l'aniversari de l'1-O

La Fiscalia l'acusa de cinc delictes que suposadament hauria comès a la seu de la Generalitat

La Fiscalia demana cinc anys de presó per a l'activista gironí Jordi Alemany per haver despenjat la bandera espanyola de la seu de la Generalitat a Girona durant les mobilitzacions del primer aniversari de l'1-O, segons ha avançat 'El Punt Avui' i ha confirmat l'ARA.

A l'escrit d'acusació, el ministeri fiscal exposa que l'acusat es va dirigir a l'edifici del Govern "en unió i d'acord amb 300 persones més que no han pogut ser identificades", hi va entrar a la força i va pujar fins al tercer pis, on va despenjar la bandera espanyola de la façana per "menysprear-la". Per a la Fiscalia, l'activista i la resta del grup "que l'emparava" van actuar de manera acordada "en les formes i mitjans" amb l'objectiu "d'atemptar contra la pau pública, ofendre la bandera d'Espanya, vulnerar el principi d'autoritat dels agents dels Mossos d'Esquadra i del personal de seguretat privada, menyscabar el valor patrimonial aliè i menyscabar la integritat física de les persones". 

Per tot això, el fiscal l'acusa de cinc delictes: desordres públics, ultratge a la bandera espanyola, atemptat a agent de l'autoritat, lesions i danys. I demana cinc anys de presó i multes per valor de 7.200 euros. A més, sol·licita una indemnització de 3.638 euros pels desperfectes i les lesions als vigilants i l'agent.

Aniversari de l'1-O a Girona: tall a les vies de l'AVE i bandera espanyola despenjada

Durant l'aniversari de l'1-O a Girona es van dur a terme diverses protestes, les principals, a les vies de l'AVE i la seu de la Generalitat a Girona. A primera hora del matí, unes 400 persones convocades pel CDR van baixar a les vies ferroviàries i van tallar la circulació de l'alta velocitat durant dues hores. Per aquests fets, hi ha 16 persones investigades, que són les que la Policia Nacional va detenir a principis de gener. 

Pel que fa a la mobilització a l'edifici del Govern, Alemany és l'únic acusat i el van identificar els Mossos d'Esquadra. L'activista és membre del secretariat nacional de l'ANC i militant de Poble Lliure i de la Intersindical-CSC. 

Retirada de la bandera espanyola

Segons l'escrit del fiscal, els vigilants de seguretat van bloquejar la porta d'accés a la seu de la Generalitat a Girona, però el grup "va empènyer amb força perquè cedís". Després, la Fiscalia exposa que el personal de seguretat i els Mossos d'Esquadra van formar "un cordó" per intentar barrar-los el pas, però que el grup els va "empènyer" fins que van aconseguir entrar. 

Segons la Fiscalia, els manifestants van donar puntades de peu per accedir a l'edifici i que van continuar "forcejant" fins a aconseguir arribar a la tercera planta per despenjar la bandera. Després la van llençar a terra, "on va ser trepitjada amb l'ànim de menysprear-la per persones que no s'han pogut identificar".

El ministeri fiscal sosté que, a conseqüència dels cops i les empentes "propinats per l'acusat i el nombrós grup que l'acompanyava", dos vigilants de seguretat i un agent dels Mossos van patir lesions i xifren en 2.168,31 euros els desperfectes causats a les portes d'accés a la Generalitat a Girona.