Comarques Gironines 04/12/2016

La pluja aigualeix la 24a edició de la Fira de la Ratafia de Besalú

El temps ha obligat a traslladar al pavelló firal l'exposició dels 15 productors de licor i això ha afectat l'afluència de públic

Acn
2 min
Diverses persones passegen i proven ratafies de diversos productors / ACN

BesalúLa 24a edició de la Fira de la Ratafia de Besalú ha estat marcada pel temps. L'amenaça de pluja ha obligat l'organització a moure de la plaça Llibertat al pavelló firal l'exposició de la quinzena de ratafies de diferents productors catalans. La responsable de la fira, Mari Fauró, reconeix que la pluja pot haver afectat l'afluència de públic. De fet, el degoteig de visitants durant tot aquest matí ha estat escàs i el fet d'haver allunyat la mostra del centre, on hi havia les parades de gastronomia, ha fet que no hi hagués gaire moviment durant tota la jornada.

Tot i això, Fauró ha posat èmfasi en la rellevància que la Fira de la Ratafia de Besalú ha agafat entre els productors. "Cada any ens visiten noves marques, i moltes s'interessen per venir", ha recalcat. Fauró recorda que ara mateix només Santa Coloma de Farners té una exposició més important que la de Besalú. Per a la responsable de la fira, un dels atractius que fa acostar la gent és el patrimoni històric del poble. "Molts dels visitants descobreixen la ratafia quan vénen a veure Besalú", explica.

Entre les 15 marques que enguany han exposat hi ha productors d'arreu del país. Un d'ells, Manel Álvarez, posa en relleu la importància d'aquestes fires perquè la gent que les visita "busca específicament aquest producte". Álvarez explica que és un bon lloc per agafar idees per a futures produccions. "És bo conèixer noves maneres de fer ratafia, ara hi ha especificitats que sorprenen", comenta Álvarez.

En aquest punt coincideix amb Oriol Arbolí, un veí que cada any visita la fira. Arbolí explica que busca novetats i que aquestes novetats solen estar en el gust i l'olor, especialment en la quantitat i tipus de sucre que es fa servir o els complements que s'afegeixen a la ratafia, com regalèssia o altres productes.

stats