Comarques Gironines 24/02/2016

El nou alcalde aprovarà el cartipàs de Girona amb el suport de PP i C's

Els convergents tornen a estendre la mà a ERC perquè sigui la seva "parella de ball" a l'equip de govern

Josep Pastells
2 min
Albert Ballesta

GironaL'alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha arribat a un acord amb C's i PP per aprovar en el ple extraordinari de demà a la tarda el cartipàs municipal i el sou de l'alcalde. El pacte estableix que Ballesta cobrarà 73.000 euros l'any, el sou que fins ara percebia el gerent, un càrrec de confiança que s'elimina.

Com a contraprestació als vots a favor, l'alcalde s'ha compromès, entre altres acords, a tirar endavant la rehabilitació del cinema Modern i a exigir a la Generalitat que pagui el deute que té amb Girona. Les portaveus de C's i el PPC, Míriam Pujola i Concepció Veray, justifiquen l'acord "per responsabilitat" i per aconseguir que el govern municipal "deixi de fer el ridícul".

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ja havia confirmat aquest migdia que s'estaven mantenint reunions amb el PP i Ciutadans "per intentar trobar un punt de trobada que permeti tirar endavant el cartipàs". Aquest ple arriba després que el que hi havia convocat per a divendres passat s'hagués de suspendre per falta de suports, ja que CiU, que compta amb deu regidors, en necessita tres més per aprovar el cartipàs.

Malgrat les converses que es mantenen amb PP i C's, Ribas ha remarcat que aquest projecte és "una qüestió d'organització interna del consistori, no de política", donant a entendre que més endavant podria haver-hi pactes amb altres grups. Es tracta del primer repte que afronta el nou alcalde de la ciutat, Albert Ballesta, que ja va tenir una arribada complicada al consistori.

En aquest sentit, Ribas ha destacat que li agradaria que la seva "parella de ball" a l'equip de govern fos ERC, que fins ara s'ha negat en tres ocasions a donar suport al nou cartipàs. "Tornarem a estendre la mà a ERC perquè entengui que governar vol dir assumir responsabilitats", ha dit Ribas, que també ha lamentat que els republicans hagin explicat la seva posició a la premsa "després d'uns diàlegs que crèiem tancats i sincers".

Segons ell, passi el que passi amb el cartipàs, "Girona continuarà sent un referent del sentiment independentista d'aquest país. Ho duem a l'ADN, igual que l'alcalde".

De tota manera, Ribas ha reiterat la seva oferta d'asseure's a parlar amb ERC "per construir un país nou. Han d'adonar-se que el tacticisme electoral no pot ser un escull", afirma. "No es pot governar des de l'oposició", diu Ribas en referència a l'actitud dels republicans, que confia que es pugui reconduir en les pròximes hores.

stats