Comarques Gironines 08/03/2016

CiU i PSC celebren el pacte a l'Ajuntament de Girona i ERC acusa Ballesta de deslleialtat

La convergent Marta Madrenas serà l'alcaldessa, i la socialista Sílvia Paneque, la primera tinent d'alcalde

Josep Pastells
2 min
Sílvia Paneque i Marta Madrenas, després de fer públiques les línies bàsiques del pacte entre CiU i PSC a Girona. David Borrat

GironaL'inèdit pacte de govern entre CiU i el PSC a l'Ajuntament de Girona permetrà donar "un nou i engrescador impuls a la ciutat", ha afirmat aquesta tarda la futura alcaldessa, la convergent Marta Madrenas, en una roda de premsa en què ella i la portaveu socialista, Sílvia Paneque, han exposat el gruix dels acords adoptats. Segons Madrenas, "hem passat unes setmanes molt difícils que avui donem per superades i amb aquest acord recuperem el ritme de la ciutat amb rigor i il·lusió". Paneque passarà a ser la primera tinent d'alcalde i els socialistes assumiran la nova àrea d'Igualtat, Drets Socials i Treball i la de Convivència i Seguretat.

En el ple ordinari de dilluns es farà efectiva la renúncia d'Albert Ballesta, que haurà ocupat l'alcaldia menys de dos mesos, i el nomenament de Narcís Sastre, número 20 a la llista de CiU a les darreres eleccions municipals. Sastre, que ocuparà el buit que deixa Albert Ballesta com a regidor de l'Ajuntament, era cap d'àrea de Sostenibilitat al consistori. El ple extraordinari per elegir la nova alcaldessa es durà a terme el divendres 18 de març.

Tant Madrenas com Paneque han agraït a Ballesta la feina realitzada. "És una magnífica persona i té unes grans competències. Les circumstàncies no l'han ajudat", ha comentat la futura alcaldessa de Girona, en referència al curt pas de Ballesta per l'alcaldia.

"Tindrem un govern fort que garantirà l'estabilitat i la governabilitat de Girona", ha declarat Sílvia Paneque, que ha remarcat que en cap moment van posar com a condició per assolir el pacte que Ballesta dimitís. Entre els acords adoptats, destaquen la reducció de vuit a sis assessors, que cobraran entre 48.000 i 50.000 euros bruts anuals, i l'establiment d'un sou de 68.500 euros bruts anuals per a l'alcaldessa.

"En temes que no afectin directament la ciutat, els dos grups es podran posicionar lliurement", ha dit Madrenas. En aquest sentit, ha subratllat: "Tenim clares les línies a seguir i continuarem treballant per la independència".

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Maria Mercè Roca, ha criticat el to utilitzat per Albert Ballesta, durant la roda de premsa en què ha anunciat que deixa de ser el batlle i que pacta amb el PSC. Roca ha recordat que ERC i CiU estaven molt a prop d’assolir un acord per a la modificació del cartipàs dijous passat i ha lamentat assabentar-se per la premsa del trencament de les negociacions amb el govern.

Roca ha explicat que tot just ahir estava pendent d’una trucada de Ballesta per seguir parlant de la modificació del cartipàs municipal. "Vam acordar lleialtat per les dues parts, i és evident que assabentar-nos per la premsa de les decisions d’avui no és precisament quelcom lleial", ha expressat. "Lamentem molt les formes, novament", ha conclòs la portaveu republicana.

stats