Fires de Sant Narcís

Corren a tot drap falsificacions dels tiquets de begudes de les barraques de Girona

Hi ha revenedors que han arribat a guanyar 200 euros en una nit

Daniel Bonaventura
2 min
Tiquets falsos de les barraques de Girona.

GironaLa picaresca ha irromput amb força en l’any del retorn de les barraques de Fires de Girona. No són poques les persones que compren un sol tiquet de consumició per fer-ne desenes i fins i tot centenars de còpies i aconseguir així begudes i entrepans sense cap cost. Fins i tot hi ha persones que posen a la venda, a meitat de preu, els tiquets copiats. Algunes persones admeten que han arribat a guanyar fins a 200 euros en una nit.

Un tiquet molt falsificat aquests dies és el de 4,5 euros, que tant serveix per consumir combinats alcohòlics com entrepans complets. Es compra un tiquet autèntic pagant, s’escaneja, es multiplica la imatge resultant, es fa la composició per exemple amb un programa Word i s’imprimeix sobre un foli del mateix color que el tiquet original. Qualsevol ordinador casolà amb escàner serveix. És com bufar i fer ampolles.

Les entitats perdran ingressos

Aquesta pràctica del tot il·legal té com a primera conseqüència una pèrdua d’ingressos per a les entitats titulars de les barraques. El primer motiu de la falsificació de tiquets és econòmic, però també hi ha qui assegura que ho fa per estalviar-se les cues de fins a mitja hora que cal fer al taulell de venda de tiquets autèntics. Aquest any la venda de tiquets s’ha concentrat en uns pocs punts i això és molt criticat pels usuaris, que acusen els organitzadors d’incompetents. 

Algunes persones consultades han admès a l’ARA que han falsificat tiquets per accedir gratis a les consumicions, mentre que altres han confessat que fins i tot practiquen la revenda i obtenen uns bons ingressos sense gaire esforç. En aquest cas, s’ofereixen tiquets per exemple de 4,5 euros per només 2 euros i molts dels assistents a barraques els adquireixen –sabent o no que són falsos– per aconseguir combinats i entrepans a meitat de preu. 

stats