Comarques Gironines 22/06/2016

El 70% de les grans empreses gironines creixen en facturació, exporten més i augmenten plantilla durant el 2015

L'estudi 'Girona 100' constata que es consolida la tendència iniciada el 2014, on les firmes van tornar a generar beneficis

Acn
1 min
La responsable de la Càtedra d'Empresa Familiar de la UdG, Pilar Marquès, i el soci responsable de KPMG, Manel Blanco / ACN

GironaEl 70% de les grans empreses gironines han crescut en facturació, han augmentat plantilles i han exportat més durant el 2015. Aquesta és una de les conclusions que posa sobre la taula el darrer estudi 'Girona 100', elaborat per la consultoria KPMG, i que anualment registra l'evolució de les firmes líders a la demarcació. L'anàlisi constata com les empreses han consolidat una tendència iniciada el 2014, any en què les firmes van tornar a créixer en beneficis.

De fet, com recull l'estudi, aleshores els seus marges van arribar a augmentar fins a un 30%, trencant la tendència a la baixa que arrossegaven des del 2010. L'accés al crèdit ha deixat de ser una preocupació per als empresaris, però es mantenen velles reivindicacions, com la necessitat de reduir burocràcia o d'abaixar impostos per afavorir que les firmes siguin més competitives.

L'estudi que periòdicament elabora KPMG té dues parts diferenciades: una de quantitativa, que pren com a referència les darreres dades publicades i una altra de qualitativa. Aquí, s'entrevisten els responsables de les 100 grans empreses de la demarcació. Aquest any, a més, per primera vegada, se'ls ha fet una enquesta per veure quina ha estat l'evolució de les firmes.

stats