Comarques Gironines 24/02/2021

Girona estudia una celebració de Sant Jordi amb parades per a professionals a la Copa

L'Ajuntament preveu un espai acotat i prou ampli per evitar aglomeracions

Ara
2 min
El Sant Jordi del 2020 a Girona es va celebrar amb parades a la plaça de la Independència

GironaAmb les restriccions del covid-19 encara a l’horitzó, l’Ajuntament de Girona ha posat fil a l’agulla per poder celebrar un Sant Jordi més lluït que el de l’any passat, que va tenir una versió molt descafeïnada a la plaça de la lndependència i en una data posterior, el 23 de juliol, ja que el 23 d’abril estava establert el confinament domiciliari. A la plaça Independència hi van posar parada les llibreries de la ciutat, però no les editorials, ni les entitats socials ni formacions polítiques. 

Aquest any el Dia del Llibre i la Rosa es vol celebrar en un indret molt més obert que la plaça de la Independència, i una de les opcions més probables és el passeig de la Copa de Girona, l’espai habitual dels concerts de Fires, a tocar de la Devesa. La proposta, que si s’aprova es publicarà properament al Butlletí Oficial de la Província, preveu delimitar un espai, amb un control de l’aforament per evitar aglomeracions, on només hi podrien tenir parada els professionals del món del llibre i de les flors. El consistori ha d’obrir aviat el període d’inscripció de les empreses participants.

Aquesta proposta ja ha estat comunicada al Gremi de Llibreters de Girona i a altres entitats, que veuen amb bons ulls el canvi d’ubicació. 

Les possibles reserves davant la proposta podrien venir del sector del comerç, que veurà com una activitat que sempre atrau molta gent s’allunya del centre de la ciutat. 

Com que es reserva la diada als professionals del llibre i les flors, aquest any tampoc hi podran participar entitats, partits polítics, centres escolars ni associacions, que acostumaven a tenir parada a la Rambla i a la plaça de Catalunya. La proposta haurà de ser aprovada pel Procicat.

stats