09/04/2021

Hoteler de Platja d'Aro

2 min

Avui la poca previsió que puguis tenir és molt important. Pots vendre habitacions per internet a dos anys vista. Et pot sortir molt car no encertar-la. Molts encara no tenim entrats els preus a internet per a aquest mateix estiu. És molt increïble, la situació, a les dates que som. La Setmana Santa sempre ens havia servit de referència per saber com aniria l’estiu. L’any passat no n’hi va haver, aquest any la tornarem a posar a prova, és una incògnita.

Una minoria d’hotelers, gent de l’ofici que acostuma a encertar-la, volíem tenir tancat aquesta Setmana Santa. Preferim el turisme de qualitat de primavera que no pas tres nits d’aglomeracions. Però ja fa temps que portem orelleres, estirem el carro segons ens manen!

No havíem agafat personal perquè les reserves van ser baixes fins a l’últim moment. Ens han envaït i matxacat. Ha sigut una Setmana Santa molt forta contra tota previsió. Donada la situació autonòmica, mana TV3, i dimecres varen anunciar-hi que faria bon temps. Feia molt que la gent no sortia, però no ho hauria fet en cas de mal temps. Tampoc surt a qualsevol preu. És mentida que la gent hagi estalviat, tothom segueix consumint, sigui en turisme, en condicionar la casa, en canviar la tele, el cotxe...

Hem tingut plenes les trenta habitacions de l’hotel des de dimecres fins a dilluns. Diumenge les famílies van marxar en bloc, l’endemà hi havia la mona. Un setanta per cent de les habitacions es van buidar. Però a la tarda vam tornar a omplir-les, ara de jovent per una nit.

La diferència amb abans del virus és que ara la gent vol aprofitar el dia. Abans es despertaven tard i amb ressaca, ara surten vestits per córrer o amb la bicicleta. Als hotels hem pogut donar sopars i jo ho he aprofitat. Un trenta per cent de les habitacions van apuntar-s’hi. La gent estava molt contenta i agraïda per qualsevol servei i detall que els poguéssim donar. Ho notes perquè amb prou feines hi va haver cap queixa, i molta comprensió amb els joves que xerren fins a altes hores al balcó. És molt fotut perquè a partir de les deu el silenci al carrer és absolut i qualsevol conversa se sent, i sempre hi ha una habitació que fa gresca.

Les caixes, en general, han sigut superiors a les del 2019. Tot i fer les mesures de separació de dos metres a la terrassa del bar, i un cinquanta per cent a l’interior, i haver de tancar de nit, hem fet rècords de caixa! Al migdia la gent anava desesperada buscant taula. Considero absurd que es pugui dinar i no sopar al mateix restaurant, la mateixa gent, només perquè són hores diferents...

stats