Comarques Gironines 10/07/2017

Grup Miquel crearà més de 100 nous llocs de treball

L'empresa gironina creixerà cap al nord d'Espanya en els propers anys amb l'objectiu de cobrir tot el territori estatal el 2025

Acn
2 min

VilamallaL'empresa gironina Grup Miquel, propietat del gegant asiàtic Bright Foods, inaugurarà una nova plataforma logística a Madrid a principis de l'any vinent. Les instal·lacions, situades a Torrejón de Ardoz, sumaran 21.000 metres quadrats i es traduiran en la creació de més de 100 nous llocs de treball.

Tindrà capacitat per gestionar 20.000 palets i oferirà més de 8.000 referències (entre congelats, fruites, verdures, carn, peix, etc.). La nova plataforma logística –la sisena en territori estatal– s'emmarca dins el pla d'expansió que Grup Miquel vol dur a terme en els propers anys, fins al 2025. L'objectiu és arribar a cobrir tot Espanya, i per això creixerà cap a zones del nord (com Galícia, Astúries i Cantàbria).

1.053 M€ de facturació

Amb més de 90 anys d'història, Grup Miquel és líder de la distribució alimentària a l'estat espanyol. El segment horeca (hotels, restaurants i cafeteries) li genera una facturació de 600 M€ a través de les seves ensenyes de 'cash & carry' GMcash i la divisió de Miquel Foodservice. A més, l'empresa també ha potenciat la seva branca de supermercats de proximitat amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar (aquesta darrera, només a Catalunya).

L'any passat, Grup Miquel va tancar l'exercici amb una facturació de 1.053 M€. Compta amb una plantilla de 2.300 treballadors i, des de l'1 d'octubre del 2015, és propietat del conglomerat xinès Bright Foods. Al país asiàtic, precisament, la companyia va anunciar que hi constituirà una societat pròpia per impulsar-hi les exportacions.

Tindrà l'oficina central a Xangai, i a partir d'aquí, Grup Miquel s'anirà estenent a altres regions de la Xina a través de diverses filials. A la Xina, el pla de negoci de Grup Miquel s'ha fet a cinc anys vista, amb l'objectiu que l'any 2022 la plataforma d'exportació estigui plenament consolidada i arribi a facturar fins a 150 M€ anuals amb les vendes a aquest mercat.

stats