Comarques Gironines 16/05/2018

Ordenen detenir els dos regidors de la CUP del Ripollès, investigats pel tall del coll d'Ares el 8-N

Mariona Baraldés i Santi Llagostera no es van presentar a declarar davant del jutge

Acn
1 min
Imatge dels dos regidors de la CUP al Ripollès, Mariona Baraldés i Santi Llagostera, durant la concentració a les portes del jutjat de Ripoll, el passat 26 d'abril

RipollEl jutjat d'instrucció núm. 1 de Ripoll ha ordenat detenir els dos regidors de la CUP del Ripollès investigats pel tall del coll d'Ares durant la vaga general del 8-N. La mesura s'ha pres després que Mariona Baraldés i Santi Llagostera desobeïssin les dues citacions per declarar per un suposat delicte de desordres públics.

El primer dia en què el jutjat els va citar, el 26 d'abril, els regidors van quedar-se a les portes de l'edifici, on hi havia unes 350 persones concentrades per donar-los suport. Aquell dia van defensar que la protesta era "legítima" i que volien seguir fent "desobediència pacífica".

El jutjat els va tornar a citar per al 8 de maig, però aquell dia tampoc s'hi van presentar. A la causa també hi ha investigades les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (IdP), i el regidor de Ripoll Roger Bosch (ERC). Ells sí que van entrar als jutjats el 26 d'abril, però es van negar a declarar. L'advocat que els defensa, Joan Boix, va demanar el sobreseïment de la causa en considerar que no havien comès cap delicte.

Segons ha confirmat l'advocada dels dos regidors de la CUP del Ripollès, Raquel Vilar, l'ordre s'ha emès aquest dimecres i "no els ha agafat per sorpresa" perquè segueix la línia "del que està passant arreu del país i amb totes les causes que hi ha obertes del 8-N". I ja ha avançat que quan es produeixi la detenció i els portin davant del jutjat, s'acolliran al dret de no declarar.

stats