Comarques Gironines 16/06/2019

SOS Costa Brava recorda la victòria popular de la platja Castell de Palamós

Entitats i veïns demanen que no s'aixequi el tercer bloc dels apartaments de la Pineda d'en Gori

Ara
1 min
01. La platja de Castell, a Palamós, es va aconseguir protegir després d’un referèndum i una lluita d’anys als tribunals.  02. Una grua a la zona de cala Saguer, al mateix municipi.

GironaJornada reivindicativa avui a Palamós. Les plataformes SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d'en Gori celebren avui la commemoració dels 25 anys del referèndum de la platja Castell de Palamós que va aturar la construcció d'una urbanització i un camp de golf als anys 90.

A les onze del matí fan un acte a la platja per recordar l'èxit de Salvem Castell, l'entitat veïnal que va promoure la lluita per protegir aquesta zona, que és una de les últimes platges pràcticament verges de la Costa Brava. I a migdia celebren una arrossada en què també aprofitaran per reivindicar que s'aturin les obres de la Pineda d'en Gori.

En aquest espai, situat a escassos metres de la platja Castell i qualificat bé cultural d'interès nacional, s'estan aixecant dos blocs amb 24 apartaments cadascun i hi ha la previsió de fer-ne un altre. SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d'en Gori reclamen que no es donin els permisos perquè recalquen que és "un espai emblemàtic que està protegit i s'ha de preservar".

Per intentar aturar-ho, les entitats van presentar un recurs contenciós a principis d'any contra la resolució de la junta de govern que va atorgar la llicència d'obres, contra el projecte d'urbanització aprovat el juny del 2013 i, indirectament, també contra el POUM per "infraccions molt greus de l'ordenament urbanístic".

Aquest projecte no ha quedat inclòs en la moratòria urbanística aprovada per la Generalitat perquè els terrenys no tenen un pendent superior al 20% i part de les obres ja comptaven amb llicència per construir-hi.

stats