Crònica 28/09/2011

Carregar-se el passat

i
Montserrat Guibernau
1 min

El congrés laborista entona un mea culpa pel que ara es defineixen com a "errors" comesos pel laborisme de Tony Blair: intentar atreure la classe mitjana, tolerància excessiva amb la immigració i falta de control en la distribució de les prestacions socials, entre d'altres.

Ed Miliband endureix el discurs contra els seus antecessors, quan ell mateix només rep un 18% d'aprovació entre la ciutadania britànica i no aconsegueix consolidar el seu lideratge. A hores d'ara es respira un desig potser massa intens de carregar-se el llegat de Blair i s'ignoren les tres victòries consecutives que l'ex-primer ministre va aconseguir.

En aquest context, Ed Miliband intenta recuperar el vot de la classe treballadora i fa un discurs que aposta per reconstruir la societat mitjançant una recuperació dels valors del treball, la solidaritat i la cohesió social. Al mateix temps, demana responsabilitat a les elits i al gruix de la ciutadania per superar la crisi econòmica. El laborisme, de moment, ha perdut el lideratge polític al país.

stats