Agenda cultural

10 propostes culturals per al cap de setmana: del Festival Llavors al concert de Morad

'Eva contra Eva', Art & Gavarres i jazz a Sant Andreu, tres cites per al cap de setmana

Júlia Claramunt
1 min
L'exposició 'Geografies immaterials de Sant Daniel' que es pot veure dins del festival Art & Gavarres

BarcelonaAquest cap de setmana el Posidònia Fest celebra la primera edició a Mataró, Santa Maria de les Franqueses de Balaguer s'omple de música i dansa amb el Festival Llavors i Chavalas arriba als cinemes. Us proposem 10 plans culturals per a divendres, dissabte i diumenge.

1.

Posidònia Fest a Mataró

Els dies 3, 4 i 5 de setembre, el port de Mataró acull la primera edició del festival de música Posidònia Fest. En cadascuna de les jornades del festival hi haurà dos concerts, on es podran escoltar tant artistes emergents com veus consagrades. Divendres actuaran Cine Nuria i Pau Vallvé, dissabte Lia Sampai i Maria del Mar Bonet, i diumenge Gessamí Boada i Txell Sust. 

3, 4 i 5 de setembre

2.

'Eva contra Eva' al Teatre Goya

Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín protagonitzen al Teatre Goya Eva contra Eva, una comèdia inspirada en el clàssic All about Eve, de Joseph L. Mankiewicz. En l’obra, dirigida per Sílvia Munt i adaptada per Pau Miró, dues actrius de dues generacions ben diferenciades han d’interpretar un mateix personatge. 


3.

Festival Llavors - Cultura en Creixement a Balaguer

Aquest cap de setmana té lloc la segona edició del Festival Llavors - Cultura en Creixement al monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, un escenari per a totes les disciplines artístiques que posa l’accent en la dansa, la música i les arts del moviment. El cartell del Llavors inclou noms com Meritxell Neddermann, Marala Trio, Les Cícliques, Rosa Pou, Toni Jodar, Hotel Iocandi, Projecte Range, Mabel Olea, Kernel Dance Théatre i Nilak. 

3 i 4 de setembre

4.

Art & Gavarres

El massís de les Gavarres torna a convertir-se a partir d'aquest cap de setmana en un museu efímer amb l'inici de la quarta edició del festival Art & Gavarres. Aquest any, les obres, situades als espais naturals de diferents municipis de les Gavarres, seguiran el lema "Sense anar gaire lluny", amb què es vol conscienciar de la importància de preservar l'entorn natural immediat. Akunzo, Beatriz Aísa, Mailén Navas i Andrés Siri, Clara Riera, Lourdes Ral i Valentí Miquel, Pep Ramis i Xevi Bayona són alguns dels artistes participants.

Del 4 de setembre al 15 de desembre

5.

'Chavalas', als cinemes

Premi del públic al Festival de Màlaga, el primer llarg de Carol Rodríguez arriba aquest divendres a la gran pantalla. La Marta, la Desi, la Soraya i la Bea són quatre amigues inseparables en l’adolescència que es retroben en el barri on van créixer per reviure l’amistat que les va unir, compartir noves aventures i fer front als dilemes que les envolten. Tot plegat forma una realitat que les obligarà a enfrontar-se a aquelles adolescents que van ser i les dones en què volen convertir-se. 


6.

'D'un or que crema', a Solsona

El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona acull la mostra de Perejaume D’un or que crema. L’exposició s’emmarca en els actes commemoratius dels 125 anys d’història del museu. Es tracta d’un exercici poètic i museogràfic que pretén reflexionar sobre els vincles entre els mons mineral, botànic i humà.

Fins al 28 de febrer

7.

Morad i Lola Indigo al Share Festival

El Share Festival, reconvertit en un cicle de concerts en la seva versió pandèmica, continua la seva programació. Aquest cap de setmana és el torn del raper Morad i la ballarina i cantant Lola Indigo, que actuaran a l’Estadi Olímpic. 

Dissabte 4 de setembre

8.

'Ragazze italiane' al Palau Robert

Ja es pot visitar al Palau Robert l’exposició fotogràfica Ragazze italiane de l’artista Alessia Laudoni. La fotògrafa retrata “l’excel·lència” del talent femení italià a través de més d’un centenar de fotos de 28 dones amb Barcelona com a teló de fons. L’exposició s’inspira en l’elevat nombre de dones italianes que trien viure a l’estranger, i posa cara i dona veu a aquestes figures a través de retrats inèdits. 

9.

Jazzing - Festival de Jazz de Sant Andreu

El Jazzing - Festival de Jazz de Sant Andreu celebra la vuitena edició i la tercera del Jazz Education Stage, que es faran simultàniament a la Fabra i Coats de Barcelona. La iniciativa, impulsada per Joan Chamorro, servirà per celebrar el 15è aniversari de la Sant Andreu Jazz Band i alhora per recordar el trombonista valencià Toni Belenguer. Entre les diferents propostes, divendres es podran escoltar Carolina Alabau & Èlia Bastida, Dena DeRose i Scott Hamilton; dissabte Chamorro dirigirà el concert d’homenatge a Belenguer, i diumenge actuaran Marçal Perramon i Joan Martí i la Sant Andreu Jazz Band, entre d'altres. 

Del 2 al 5 de setembre

10.

Street Art Festival a Torrefarrera

Sis murals que ocuparan en total 722 m² de paret es podran veure en la cinquena edició del Torrefarrera Street Art Festival, que tindrà lloc de l'1 al 9 de setembre. Les obres escollides per l'organització tenen temàtiques actuals com el covid-19, la comunicació amb les noves tecnologies, la integració, l'harmonia entre la natura i l'ésser humà i la igualtat de gènere. Els grafiters seleccionats són Gasic Painter, Dil, Folk & Miedo, Nauni 69 & Dank, Txus Montejano i Saiko 134.

De l'1 al 9 de setembre

stats