Cinema

El BCN Film Fest celebrarà una edició física als Cinemes Verdi del 25 de juny al 2 de juliol

El festival mantindrà els màxims aforaments previstos per la llei en el moment de la celebració

El BCN Film Fest ha anunciat aquest dimecres que la seva pròxima edició tindrà lloc del 25 de juny al 2 de juliol als Cinemes Verdi de Barcelona. El festival, que tenia previst celebrar-se pels voltants de Sant Jordi, es desmarca així de la tendència de celebrar edicions online que han adoptat altres festivals de cinema com el D'A i el Docs i serà el primer esdeveniment cinematogràfic físic en celebrar-se després de l'inici de l'emergència sanitària.

Els organitzadors del BCN Film Fest han avançat en un comunicat que el festival mantindrà les seccions que tenia previstes i la retrospectiva dedicada a Éric Rohmer amb motiu del seu centenari, ja anunciada. A més, la imatge del festival serà una il·lustració basada en el Conte de primavera de Rohmer. En total, es projectaran una cinquantena de pel·lícules i "bona part de la programació avançada al gener", que incloïa títols com el neowestern True history of the Kelly gang de Justin Kurzel, el documental sobre Anna Frank Parallel stories i el drama històric Mr. Jones d'Agnieszka Holland. La programació completa del festival s'anunciarà a finals de maig.

“Al BCN Film Fest no ens interessen les pel·lícules rares o radicals”

El festival mantindrà els preus populars de les edicions anteriors amb entrades a 2,90 euros. La intenció dels organitzadors, diu el comunicat, és impulsar la recuperació de la normalitat al sector cultural i "ajudar en la recuperació del pols cultural, social i econòmic de la ciutat de Barcelona, en general, i del barri de Gràcia, en particular". En qualsevol cas, el festival es compromet a implementar totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels assistents i a respectar "el màxim d’aforament previst que marqui la llei en el moment de la celebració del festival". El BCN Film Fest està organitzat per Espectarama, empresa propietat de la distribuïdora de cinema A Contracorriente, també propietària dels Cinemes Verdi.