Barcelona tindrà una revetlla de Sant Jordi amb homenatges a escriptors

Jaume Sisa, Javier Cercas i Hermann Bonnín recordaran Aurora i Prudenci Bertrana, Josep Vicenç Foix i Joan Fuster, entre altres

Barcelona tindrà la seva revetlla particular per la diada de Sant Jordi. Sota el títol Nit del Drac, l'acte tindrà lloc el 22 d'abril a les nou del vespre i consistirà en una cerimònia per commemorar les efemèrides de set autors de les lletres catalanes: Aurora i Prudenci Bertrana, Josep Vicenç Foix, Joan Fuster, Josep Palau i Fabre, Carles Soldevila i Màrius Torres. 

Per recordar-los, un 'padrí' de cada escriptor glossarà la seva figura, n'explicarà experiències compartides o bé els homenatjarà amb una cançó. Hermann Bonnín serà 'padrí' de Palau i Fabre; Isabel-Clara Simó, de Joan Fuster; Glòria Granell, d'Aurora Bertrana; Txema Martín, de Màrius Torres; Oriol Broggi, de Carles Soldevila, i Javier Cercas i Tortell Poltrona, de Josep Vicenç Foix. La Nit del Drac, dirigida pel director teatral Joan Ollé, també comptarà amb actuacions de Carles Dénia, Gemma Humet o Jaume Sisa, entre altres.

En paral·lel, l'Institut de Cultura de Barcelona organitza un conjunt de trobades d'escriptors locals i estrangers que formaran part del programa d'activitats de Sant Jordi. Aquesta iniciativa, titulada Diàlegs de Sant Jordi, es desenvoluparà entre el 20 i el 22 d'abril i consta de sis tàndems literaris. Yasmina Reza i Xavier Albertí encetaran els diàlegs el 20 d'abril a les sis de la tarda al Saló de Cent del consistori. El mateix dia, però a les vuit del vespre, al CCCB, conversaran Teju Cole i Enrique Vila-Matas, moderats per Jordi Nopca. L'endemà serà el torn de tres trobades a l'Auditori Disseny Hub Barcelona: Petros Márkaris i Francesc Serés, moderats per Antonio Lozano (17 h); Lionel Shriver i Empar Moliner, moderats per Laura Fernández (19 h), i Siri Hustvedt i Gabriela Wiener, amb Anna Guitart (21 h). Aquesta iniciativa clourà el 22 d'abril a les sis de la tarda amb una xerrada entre Sara Mesa i Max Besora i moderada per Antonio Iturbe, que es farà a l'edifici del Mobile World Centre. 

Amb aquest conjunt d'activitats, l'Ajuntament de Barcelona pretén  participar activament en els actes de la diada. "Volem anar més enllà d'ordenar l'espai públic i posar el focus en el fet literari", afirma el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, que ha recordat que Barcelona és Ciutat de la Literatura de la Unesco.

Més continguts de