L'escriptor Junot Díaz abandona una fira literària després de les acusacions d'assetjament sexual

Una autora assegura que la va arraconar i la va petonejar a la força

El novel·lista Junot Díaz, guanyador del premi Pulitzer el 2008, va cancel·lar tots els actes en què havia d'intervenir en el Festival d'Escriptors de Sydney després que fos acusat per una altra escriptora per haver-la assetjat en el passat.

Segons els organitzadors del festival, l'escriptor nord-americà d'origen dominicà va abandonar el festival després de les acusacions de "comportament inapropiat i agressiu cap a Zinzi Clemmons i altres dones joves". Clemmons, que també participava en el festival, va preguntar directament a Díaz sobre un article que havia escrit recentment a 'The New Yorker'. A l'article, Junot Díaz explicava que quan era petit havia sigut víctima d'abusos. Clemmons li va demanar per què no explicava per quin motiu la va tractar com la va tractar sis anys enrere, quan ella era una estudiant de la Universitat de Columbia.

Més tard, Clemmons va explicar a través de Twitter que va convidar Díaz a un taller de literatura i que, en un moment donat, ell la arraconar i la va petonejar a la força. Ella tenia 26 anys i relata que ho va explicar i denunciar però ningú li va fer cas.

També explica que quan a Sydney va fer l'acusació molts es van aixecar per aplaudir Junot Díaz i ella es va tancar i va plorar. "No soc l'única a qui ha fet això", assegura.

L'autor de 'La maravillosa vida breve de Óscar Wao' va respondre en un comunicat que assumeix "la responsabilitat" del seu passat. I afegeix: "Aquesta és la raó per la qual vaig prendre la decisió de dir la veritat sobre la meva violació i les doloroses conseqüències. Aquest diàleg és important i ha de continuar. Estic escoltant i aprenent dels relats de les dones d'un moviment cultural pendent i essencial".

Més continguts de