Cultura 02/02/2014

"Cada cop que veia la seva cara en un cartell només podia amagar-me i ensorrar-me": la filla de Woody Allen explica els suposats abusos

Dylan Farrow relata el cas per primera vegada en una carta oberta a 'The New York Times'

Ara / Efe
2 min
Woody Allen en el rodatge de 'Midnight in Paris'

Nova YorkDylan Farrow, filla adoptiva de Woody Allen, explica en una carta oberta que publica aquest diumenge 'The New York Times' els suposats abusos sexuals que va rebre del director de cine quan tenia 7 anys. Els fets van tornar a saltar a les portades amb motiu del recent tribut a l'actor i director en la gala dels Globus d'Or.

La carta de Farrow detalla el suposat assetjament a què la va sotmetre el director de 'Manhattan' a principis dels anys 90. Segons assegura, Allen la va portar a un altell de casa seva i va abusar sexualment d'ella. La nena va denunciar la situació davant la seva mare, Mia Farrow, que va trencar la seva relació amb Allen.

El cas va sortir a la llum el 1993, però el cineasta sempre va negar les acusacions i els càrrecs es van retirar, de manera que mai va ser jutjat.

Després de guardar silenci durant anys, Dylan Farrow narra ara en primera persona els fets, després que el seu germà, Ronan, critiqués el tribut que va rebre el cineasta en els Globus d'Or pels presumptes abusos del director sobre la seva filla.

Segons assenyala en la carta Farrow, que ara té 28 anys, l'assetjament d'Allen la va perseguir mentre creixia i li va portar a patir desordres alimentaris i problemes per relacionar-se amb homes.

"Cada vegada que veia la cara del meu abusador –en un cartell, en una samarreta, a la televisió–, només podia amagar el meu pànic fins a trobar un lloc on estar sola i ensorrar-me", assegura.

A més, la jove critica l'actitud de la majoria de les estrelles de Hollywood per passar per alt els suposats abusos d'Allen.

"Què passaria si hagués estat la teva filla, Cate Blanchett? Louis CK? Alec Baldwin? I si haguessis estat tu, Emma Stone? O tu, Scarlett Johansson?", pregunta Farrow a alguns artistes que han treballat amb Allen.

Segons la jove, "Woody Allen és un testimoni viu de la manera en què la nostra societat falla als supervivents d'assalts sexuals i abusos".

stats