MÚSICA
Cultura 21/06/2011

Amaral a Rubalcaba: "Amic, no em toquis els pebrots"

Al duo aragonès Amaral no li ha fet gens de gràcia que el vicepresident del govern Alfredo Pérez Rubalcaba fes servir la seva cançó 'Sin ti no soy nada' per respondre a un diputat del PP. La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, també ha intervingut en la polèmica i ha dit que les cançons d'èxit són una mica de tots

María José Gómez
2 min

BarcelonaSemblava una de les tantes brometes que es llancen al parlament espanyol, però l'ocurrència del vicepresident del govern Alfredo Pérez Rubalcaba de replicar al diputat del PP Ignacio Gil Lázaro fent servir el títol d'una cançó d'Amaral encara porta cua. El 23 de març, quan Gil de Lázaro va preguntar a Rubalcaba sobre qui era el responsable polític sobre la filtració d'informació a ETA en l'anomenat cas Faisà, Rubalcaba li va respondre: "Què faria vostè sense mi i el cas els dimecres? És com la cançó d'Amaral Sin ti no soy nada".

Al duo aragonès, però, no li va fer gens de gràcia que el polític cités una de les seves cançons i així ho va fer saber ahir el guitarrista Juan Aguirre durant la presentació del seu nou disc, Hacio lo salvaje. El component d'Amaral va dir: "Amic, no em toquis els pebrots", referint-se a Rubalcaba. "Dedica't a resoldre els problemes i no a fer bromes", va etzibar Aguirre, qui va criticar el comportament d'"una gent a la qual estem pagant molt bé" i que es dedica "a muntar picabaralles escolars al Congrés".

El duo va remarcar que no es vol alinear amb cap partit. "No ho hem fet mai i no ho farem", va subratllar la cantant, Eva Amaral, mentre que Aguirre va explicar que quan tens èxit t'has de "deslliurar del poder a cops de colze, perquè el poder et vol segrestar, es vol fer la foto amb tu".

Ángeles González-Sinde, la ministra de Cultura, també ha exposat el seu punt de vista en aquesta polèmica. En una entrevista a Efe, la ministra va dir abans de la gala dels premis de la Música Independent que es va celebrar ahir a la nit que quan una cançó "es converteix en un referent per a tot el país deixa de ser una cosa teva per convertir-se en alguna cosa dels altres", tot i que va reconèixer que "no tots els músics tenen la mateixa opinió sobre l'ús i l'objecte que s'ha de fer de la seva música".

stats