Cultura 16/02/2016

L'Animac dedica el seu 20è aniversari a la figura de les dones

Acn
1 min
La directora de Caixafòrum Lleida, Maribel Tost, la directora de l'Animac, Carolina López, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros durant la presentació de l'Animac a Lleida. / ACN

BarcelonaLa Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que organitza l'Ajuntament de Lleida, dedicarà la seva 20a edició a les dones, que "són només el 10% de realitzadores d'animació". La directora, Carolina López, diu que "s'espera que cada vegada siguin més presents en tots els àmbits del procés creatiu". El premi a la trajectòria professional s'atorgarà a l'animadora catalana Pepita Pardell, que, segons López, "no ha estat prou reconeguda".

Del 25 al 28 de febrer, Lleida projectarà 211 curts i cinc llargmetratges d'animació i acollirà conferències, tallers i altres activitats en diversos espais de la ciutat. La programació més destacada és l'estrena de 'Tout en haut du monde', de Rémy Chayé, i el documental 'Magic Mountain', de la polonesa Anca Damian, que és una de les convidades d'enguany. També hi participaran la portuguesa Regina Pessoa, una de les autores de la nova animació, i la belga An Vrombaut, creadora de la popular sèrie infantil anglofrancesa 'Carrer del zoo, 64'.

stats