CINEMA
Cultura 05/04/2012

Banderas interpretarà Picasso en un film de Carlos Saura

El film '33 dies' es basarà en l'època en què Picasso va crear el seu quadre més famós, el 'Guernica'

Efe
1 min
L'actor Antonio Banderas durant una visita als estudis d'animació Kandor Graphics / EFE, Miguel Ángel Molina

BARCELONAL'actor malagueny Antonio Banderas interpretarà el pintor Pablo Ruiz Picasso a '33 dies', una pel·lícula dirigida per Carlos Saura que narra el procés de creació del 'Guernica', el quadre més famós del pintor.

El film es basa en una època de la vida de Picasso en la qual l'artista vivia "preocupat i reflexiu" sobre la realitat que travessava l'Espanya de 1937, en plena Guerra Civil. També aborda la implicació de l'artista "a l'hora de reflectir un bombardeig que va ser molt publicitat en l'època a nivell internacional, com el de Guernica, dramàtic, i que a ell, d'alguna forma, li va donar l'impuls final per pintar el que va pintar", ha explicat Banderas.

L'actor està encantat de participar en el projecte: "Em fa moltíssima il·lusió representar un home que va néixer a tres illes d'on vaig néixer jo", diu amb orgull. Banderas, que ha visitat els estudis d'animació Kandor Graphics de Granada, no considera que el pintor malagueny fos una persona "gaire excèntrica" i tampoc "tímida". "Era un tipus molt malagueny, molt andalús", ha dit Banderes. Paloma, la filla de Picasso, a la qual va conèixer a Los Angeles, li va assegurar que "després de tants anys a París", el pintor "mai va abandonar la seva terra".

stats