Cultura 26/09/2019

Art a Flix per ajudar els damnificats per l'incendi de la Ribera d'Ebre

"Una jornada per combatre la destrucció del foc amb la creativitat d'un poble". Aquest és el lema de Camí de Centre

Ara
1 min
El músic de Flix Xarim Aresté la setmana passada a Barcelona.

Barcelona"Una jornada per combatre la destrucció del foc amb la creativitat d'un poble". Aquest és el lema de Camí de Centre, tot un seguit d'activitats artístiques i culturals que se celebraran a Flix aquest dissabte 28 de setembre. L'objectiu de la jornada és ajudar els damnificats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues del passat mes de juny, que va cremar més de 5.000 hectàrees. Hi participaran músics i artistes de Flix com els guitarristes Xarim Aresté i Marcel Bagés i el poeta Albert Guiu.

Els actes començaran a les deu del matí i s'allargaran fins a les dues de la tarda. Tot i que l'entrada és gratuïta, els organitzadors demanen un donatiu que destinaran a la plataforma Rebrotem i a la Caixa de Solidaritat de l'Ajuntament de Flix per ajudar els afectats. La jornada començarà al pas de barca amb una introducció al paisatge a càrrec del poeta Albert Guiu i el director del Grup Natura Freixe, Pere Josep Jiménez. Allà també hi està prevista l'actuació de Xarim Aresté i una taula rodona a càrrec d'Antonio Baños, Olga Poblet, Marc Castellnou i Noemí Poquet. Sobre la barca actuaran Maria Arnal i Marcel Bagés.

Els actes es traslladaran al cinema de la Unió Social amb una entrevista a l'artista visual i bomber Marc Sellarès, així com la projecció del 'making of' de l'obra de 'land art' que ha efectuat a la zona cremada del mateix terme municipal de Flix. La jornada es tancarà amb el sorteig d'una foto firmada de Jordi Borràs i d'una ceràmica feta per Jordi Cuixart. La cloenda anirà a càrrec de la ballarina Anna Hierro.

stats