Societat 19/09/2019

La Ribera d'Ebre concentra el 90% de la superfície que s'ha cremat aquest estiu

La temporada es tanca amb menys incendis que els últims 15 anys tot i el risc elevat

P.e.
1 min
La zona arrasada pel foc / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaCatalunya ha tancat la temporada d'incendis d'aquest estiu amb 5.363 hectàrees cremades. El 90% corresponen al foc de la Ribera d'Ebre, que va superar les 5.000 hectàrees afectades. El segon més important s'ha situat a molta distància, ja que és el de Capellades, amb 56 hectàrees cremades. Durant la campanya d'estiu s'han declarat 212 incendis forestals, menys que la mitjana dels últims 15 anys tot i el risc elevat dels últims mesos. El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha recordat que gairebé una quarta part dels dies d'aquest estiu s'ha arribat a l'alerta màxima de perill d'incendi, a causa de les altes temperatures i la baixa humitat.

De fet, la campanya va començar amb una situació prèvia sense grans pluges des del novembre de l'any passat i amb una primavera poc plujosa. Els sis mesos anteriors a l'arrencada de la temporada d'estiu havia plogut per sota de la mitjana pràcticament arreu de Catalunya.

Tenint en compte que la Ribera d'Ebre ha concentrat la superfície que s'ha cremat en els incendis forestals d'aquest estiu, els pagesos de la zona es van tornar a reunir aquest cap de setmana passat amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà. La consellera va aprofitar una visita a la Ribera d'Ebre per trobar-se amb els representants de la plataforma d'afectats pel foc. Davant la pressió que els afectats han exercit les últimes setmanes, amb talls de carretera inclosos durant l'estiu, Jordà es va comprometre a concretar noves ajudes, al marge del primer paquet de mesures que va anunciar al juliol, que sumen un global d'11,5 milions d'euros en inversions directes de la Generalitat.

stats