Canvi climàtic
Cultura Art 04/11/2022

Activistes pel clima romanes llancen puré de verdures damunt 'El sembrador' de Van Gogh

L'obra està exposada al Palau Bonaparte de Roma en una mostra temporal

1 min
Els activistes d'Última Generació després de llençar sopar de verdures damunt 'El sembrador' de Van Gogh

BarcelonaL'onada d'accions arreu del món contra obres d'art icòniques per cridar l'atenció sobre l'emergència climàtica continua: aquest divendres quatre activistes romanes han llençat puré de verdures damunt el quadre de Vincent Van Gogh El sembrador, que es pot veure al Palau Bonaparte de Roma en una exposició temporal. Com les altres obres que han sigut objecte d'accions com aquestes, el quadre, que és propietat del museu Kroeller-Mueller, està protegit amb un vidre i no ha patit danys.

Com informa l'agència Efe, els joves pertanyen al grup Última Generació, i després de llançar el puré s'han enganxat a la paret de la sala i han cridat consignes contra les emissions de carboni. "Actuem per amor a la vida; per tant, per amor a l'art! En un futur on lluitarem per trobar menjar per a tothom, com podem pensar que l'art encara estarà protegit?", diu la piulada amb la qual l'organització ha difós l'acció.

El sembrador és la segona obra d'aquest pintor holandès que els activistes contra el canvi climàtic han fet servir per donar ressò a les seves protestes, després de l'atac a la versió d'Els gira-sols exposada a la National Gallery de Londres. El ministre de Cultura italià, Gennaro Sangiuliano , ha criticat l'acció amb un comunicat: "La cultura, que és part de la nostra identitat, s'hauria de defensar i protegir i no s'hauria de fer servir com un altaveu per altres formes de protesta".

stats