Art

Pep Montserrat rep el Premio Nacional d'il·lustració

El jurat del guardó del ministeri de Cultura destaca que la seva versatilitat i obertura de mires l'han convertit en un referent

1 min
Pep Montserrat.

BarcelonaEl dibuixant i professor de l'escola Massana Josep Montserrat Morales, conegut com a Pep Montserrat (Monistrol de Montserrat, 1966), ha rebut aquest dimarts el Premio Nacional d'il·lustració, dotat amb 30.000 euros, que atorga el ministeri de Cultura espanyol. Montserrat mereix el guardó, segons el jurat, "per la seva gran capacitat de construir significats que van més enllà del simple desplegament visual amb una veu pròpia i reconeixible" i "pel mestratge tècnic, la versatilitat i obertura cap a diversos camps de la il·lustració gràfica que han fet d'ell un referent indiscutible".

Al llarg de la seva trajectòria, Montserrat ha treballat per a editorials de llibres infantils i juvenils com La Galera, Cruce, SM, Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Bruño, Gaviota, Grijalbo, Anaya, Edelvives, Pirene, Casals i Santillana. I en el camp de llibres per a adults, per a editorials com La Magrana, Anagrama, Edicions 62, Comanegra, Martínez-Roca, Vintage Books, Random House/Mondadori, Nørdica i Viena. Pel que fa als mitjans, ha col·laborat amb diaris com La VanguardiaEl País i l'Avui.

Així mateix, el jurat destaca “la seva generosa contribució a la definició de les bases d'una pedagogia de la il·lustració crucials per a la formació de les futures generacions". "La passió pel dibuix que ens transmet la seva feina –subratlla–, ha portat Montserrat a assolir una gran precisió en la narració a través d'imatges, i ha desenvolupat la seva carrera en una àmplia varietat de formats amb una elegància que no deixa indiferent”.

En edicions anteriors, el premi d'il·lustració el van guanyar Luci Gutiérrez, Sergio García Sánchez, Viví Escrivà, Sonia Pulido, Paco Giménez, Maria Rius Camps i Alfredo González, entre d'altres.

stats