10/01/2013

Atrevits que editen llibres de teatre

2 min

Els èxits de la FlyHard La petita sala dirigida per Jordi Casanovas és ja un fenomen. Amb les entrades de l'Smiley, de Guillem Clua, exhaurides fins al 4 de febrer i a l'espera de poder traslladar la funció a un altre teatre més gran, han anunciat l'edició dels últims textos que han estrenat el 2012. Litus (de Marta Buchaca), Les millors ocasions (de Jordi Casanovas) i Smiley ja són a la venda. La tasca editorial prosseguirà tant amb nous muntatges com amb textos d'anteriors temporades. Deunidó!

El pallasso que portes dins ¿S'imaginen un món en què jugar fos obligatori? Aquest seria el món dels pallassos, segons explica Álex Navarro a la introducció del llibre El payaso que hay en ti (www.clownplanet.com), de la també pallassa Caroline Dream. No hi ha bibliografia sobre el món del clown , tot i que els números més coneguts es reprodueixen o reinventen constantment. Caroline Dream ha decidit escriure un llibre bàsicament tècnic, però amè, en què ens diu que gairebé tothom (òbviament Rajoy no) porta un pallasso dins i que no cal ser professional de l'ofici per deixar-lo sortir. Segur que el llibre pot servir als que s'inicien en la disciplina i, posats a jugar, a aquells que necessiten una empenta per ser més lliures i trobar una manera de veure el món diferent.

' laSal', d'Eva Hibernia No hi ha dia que el món teatral no et sorprengui amb alguna iniciativa, gairebé sempre agosarada. A la seu de la SGAE es va presentar el primer volum d'una col·lecció d'una nova editorial, Edicions i Produccions B'koaj, que només es vol dedicar a textos de la dramatúrgia actual catalana i internacional. Al darrere hi ha l'actriu i dramaturga Anna B'koaj. Ha debutat amb laSal , un palíndrom amb què l'autora i directora Eva Hibernia s'acosta a l'horror amb el rerefons històric de la guerra dels Balcans. Una obra teatral impregnada d'una paraula poètica de gran alçada, segons el filòleg Alfonso Levi.

Vint anys de poesia i humor Accidents Polipoètics és potser una companyia de teatre, però segur que és un duo d'amics enginyosos que, sempre movent-se en circuits perifèrics, han anat creant un munt de textos tenyits d'humor. Ja fa vint anys que van començar les seves lectures poètiques i conferències escèniques en festivals, universitats i teatres. Van a por nosotros (editorial Arrebato) recull els materials fabricats per Xavier Theros i Rafael Metlikovez.

stats