Música
Cultura 09/11/2013

Els Beatles són el grup més piratejat de la història de la música

Cada any es descarreguen il·legalment 190 milions de cançons del quartet de Liverpool

Efe
1 min
Els Beatles

LondresThe Beatles són els músics més piratejats del món, amb prop de 190 milions de descàrregues anuals, per davant d'artistes com Bob Marley, Cliff Richard o The Rolling Stones. El quartet de Liverpool encapçala la llista dels deu artistes o grups més piratejats a la xarxa, elaborada per la plataforma mundial contra la pirateria MUSO, amb 187.687 arxius a internet que són reproduïts o descarregats de forma il·legal.

Segons publicava recentment la revista musical 'Music Week', es calcula que cada arxiu de música de The Beatles és descarregat una mitjana de mil vegades. A continuació, encara que a distància, es troba la banda britànica Fleetwood Mac, amb 72.984 arxius, seguits de Bob Marley, amb més de 60.000, i Led Zeppelin, amb 59.000. Cliff Richard figura en el "top five" d'aquesta llista amb 56.576 arxius disponibles a internet en diferents plataformes.

En els últims llocs es troben Elvis Presley, el grup suec ABBA i The Rolling Stones.

MUSO treballa arreu del món per detectar els llocs web que permeten la reproducció o descàrrega de continguts musicals sense llicència, mitjançant un sistema de control remot a través d'internet.

stats