ARQUITECTURA
Cultura 03/05/2013

La BulliFoundation, el nou projecte de Ferran Adrià, comença a prendre forma

L'Ajuntament de Roses, que ingressarà 22.000€, ja li ha concedit la llicència per tirar endavant les obres

Acn
2 min
BulliFoundation

RosesL'Ajuntament de Roses ha donat aquest divendres la llicència d'obres a la BulliFoundation. Així, l'equip de Ferran Adrià ja pot començar els treballs per reconvertir el que fou el millor restaurant del món en una fundació dedicada al pensament i a la creativitat. L'alcalde, Carles Pàramo, ha explicat que el projecte de la nova fundació compleix tots els requisits que marca la llei, que s'ha tingut molta cura i han trigat perquè es tracta d'aixecar noves edificacions dins el Parc Natural del Cap de Creus i ha recalcat que no s'ha fet "cap excepció" amb Ferran Adrià perquè se segueix "escrupolosament" la normativa. El projecte que s'ha presentat a l'Ajuntament té un cost de 600.000 euros i Roses ingressarà 22.000 per l'impost de construccions.

Aquesta llicència d'obres, però, només permet fer realitat una primera fase del projecte de la BulliFoundation. Tot i que les màquines ja poden des d'aquest mateix divendres treballar a l'espai de Cala Montjoi, només podran treballar fins a cert punt. I és que, de moment, es permetrà ampliar la superfície del restaurant fins a un 20%, tot i que el projecte la situa en un 50%. La Generalitat està buscant des de fa mesos una fórmula legal que permeti a la BulliFoundation completar el projecte. I és que, tot i que el pla especial del parc només permet que les edificacions que es trobin al seu interior es puguin ampliar en un 20%, existeix una excepció per a totes aquelles construccions que siguin d'interès patrimonial, cultural o que serveixi per a promocionar el paratge del Cap de Creus.

Unes construccions sostenibles

El projecte per transformar el restaurant en fundació, que vol ser una realitat el 2014, ha anat a càrrec de l'arquitecte Enric Ruiz Geli. L'edifici actual s'ampliarà amb nous espais al seu voltant. L'antic restaurant es convertirà en un arxivador al qual tindran accés els visitants i també comptarà amb una sala de 'brainstorming', que servirà també de cinema, i un espai dedicat a la investigació.

El disseny dels nous edificis s'inspira en la natura. A més, el projecte aposta per la sostenibilitat i, per això, es tractarà d'un espai ecològic i integrat a l'entorn, amb emissions zero i que produeixi l'energia que necessita.

stats