Literatura
Cultura 05/11/2014

Caballero Bonald: "Escriure poesia als 88 anys és gairebé una obscenitat"

L'Institut Cervantes homenatja l'escriptor i poeta guanyador del premi Cervantes 2012, que acaba de publiciar 'Anatomía poética'

Agències
1 min

Madrid"Amb 88 anys, escriure poesia és gairebé una obscenitat perquè la poesia és un gènere juvenil, que està ple de les energies vitals que produeix la joventut i que jo ja no la tinc", ha assegurat l'escriptor José Manuel Caballero Bonald en l'acte d'homenatge que se li ha rendit a l'Institut Cervantes, amb motiu de la publicació de 'Anatomía poética' (Círculo de Tiza).

El poeta, que sempre va ser de 'ritme lent' a l'hora de publicar i trigava, com ell ha dit, "gairebé una dècada" entre un poemari i un altre, sent des de fa uns anys una "nova noció d'energia" que el fa escriure sense parar, la qual cosa el té "sorprès i alarmat". A aquesta nova presentació, a més, cal sumar-hi la celebració el pròxim 11 de novembre del 88è aniversari del poeta gadità.

'Anatomía poética' combina la poesia de Caballero Bond amb les pintures del seu amic José Luis Fajardo, convertint les seves pàgines en un diàleg on "el poeta es fa pintor de la vida i el pintor es fa poeta", segons la descripció del crític literari José María Pozuelo Yvancos.

Els personatges enigmàtics de Fajardo s'uneixen als "poemes en prosa" de Caballero Bonald, dibuixant un paisatge rebel i insubmís, de qui posa de relleu la textura lírica dels pensament. "No m'interessa la vida tal i com és –ha dit Bonald– perquè per això trec el cap per la finestra".

stats